ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βλάσης στην ΕΡΤ για την Βηρυτό: ''Πληροφορίες για μία νεκρή και πέντε Έλληνες τραυματίες''



Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δημοσιοποίησε τα κύρια σημεία της σημερινής  παρέμβασης του  σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ αναφερόμενος στις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυττού.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Από την πρωινή μου παρέμβαση στην ΕΡΤ για την κατάσταση στο Λίβανο.

•Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, που έστειλε ομάδα διάσωσης στο Λίβανο, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

•Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβυ μας στην Βηρυτό κυρία Φουντουλάκη, ενώ έχω επικοινωνήσει τόσο με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Πάνο Ανδριώτη, προκειμένου να έχω άμεση ενημέρωση για την κατάσταση.

•Οι πληροφορίες που έχουμε κάνουν λόγο για 5 τραυματίες και 1 νεκρή σύζυγο Έλληνα πολίτη. Το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο έχει υποστεί ζημιές και ετέθη εκτός λειτουργίας, ενώ ζημιές έχουν υποστεί η Μητρόπολη και ορθόδοξοι ναοί. Το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η ελληνική Πρεσβεία, έχει υποστεί αρκετές ζημιές, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους.

•Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι λαοί οφείλουν να έρχονται πιο κοντά, γι’αυτό η χώρα μας είναι έτοιμη να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στο Λίβανο, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, και ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Δένδιας προσωπικά, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τους εκεί συμπατριώτες μας.
« PREV
NEXT »