ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο Σύνδεσμος Δαραίων τοποθετεί το Δάρα στο "Χάρτη της Ζωής" | Τοποθέτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή


Ο Σύνδεσμος Δαραίων τοποθετεί το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού και το Δάρα στον "Χάρτη της Ζωής". Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ο Σύνδεσμος Δαραίων προχώρησε στην παραγγελία Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή*** ο οποίος θα τοποθετηθεί σε άμεσα προσβάσιμο κεντρικό σημείο (στην είσοδο του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας) σε ειδικό κουτί ασφαλείας με ενσωματωμένο συναγερμό και κάμερα. Σε αρκετά σημεία στην Ελλάδα υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, μηχανήματα τα οποία μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή κάποιον που μόλις έπαθε καρδιακή προσβολή. 

Μια λιποθυμία ή καρδιακή ανακοπή, εγκαύματα, αιμορραγίες, πνιγμός από ξένο σώμα, τσιμπήματα από έντομα, κατάγματα και επιληψία είναι ο κατάλογος των παθήσεων που ένας απινιδωτής μπορεί να σώσει τη ζωή του ατόμου. 

Στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, μπορεί να έχουν πρόσβαση γιατροί και απλοί πολίτες, που έχουν παρακολουθήσει τις πρώτες βοήθειες και είναι πιστοποιημένοι χρήστες του συγκεκριμένου μηχανήματος. Μετά την παραλαβή θα προγραμματιστεί ειδικό σεμινάριο έγκαιρης υποστήριξης της ζωής/ καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για την εκπαίδευση & πιστοποίηση κατοίκων του χωριού μας σχετικά με τη λειτουργία του. Έτσι σε λίγο διάστημα ο τόπος μας θα ενταχθεί επίσημα στον "Χάρτη της Ζωής" δηλαδή στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών (AED MAP). 

Ευχόμαστε ο απινιδωτής να παραμείνει ανενεργός,μόνο για προληπτικούς λόγους,να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ και όλοι οι συμπατριώτες μας να είναι πάντα υγιείς. 

Το ΔΣ Συνδέσμου Δαραίων 

****Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρήζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Δελτίο Τύπου
« PREV
NEXT »