ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μπούζα | ''Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται''


Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή παροιμία, με φόντο τα τραγικά ψέματα του κ.Νίκα που εκστομίζει κατά καιρούς, σχετικά με τα πεπραγμένα της θητείας της προηγούμενης Περιφ.Αρχης του κ. Πέτρου Τατούλη.

Αφού λασπολόγησε σε κάθε τομέα ανάπτυξης του τόπου και έβγαλε προς τα έξω πρωτοφανές μίσος απέναντι στους αντιπάλους του στην αυτοδιοίκηση, έρχεται η ώρα, όπου για όσα λασπολόγησε και είπε ψέματα, τα βρίσκει μπροστά του.

Παραθέτω αυτολεξεί δηλώσεις του για το πολιτικό του αντίπαλο, λίγο πριν τις εκλογές, σε ότι αφορά τον πολιτισμό.

Σε ομιλία του ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο κ.Παναγιώτης Νίκας είχε επιτεθεί κατά του κ. Τατούλη χαρακτηρίζοντας επιτομή του λαϊκισμού την πολιτική του. Κατηγόρησε επίσης, πως η περιφερειακή αρχή Τατούλη , διαχειρίστηκε δύο ΕΣΠΑ χωρίς να κατασκευάσει ένα μεγάλο έργο υποδομής. Μιλώντας για τον πολιτισμό, είπε ότι ο κ. Τατούλης σκορπάει χρήματα για να στηρίξει το οικογενειακό του πολιτικό τζάκι" .

Σήμερα δυστυχώς για τον ίδιο, η ομολογουμένως ικανή Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη , με την οποία είχαμε συνεργαστεί άριστα με την προηγούμενη της ιδιότητα ως Γενική Γραμματέας Πολιτισμού , αποδομεί την πρωτοφανή πολιτική τοξικότητα του νέου Περιφερειάρχη , όπως και τα φρικαλέα ψέματα ,τα οποία δυστυχώς σκόρπισε σε όλη την Πελοπόννησο.

Ως γνωστόν, το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν διαθέτει τομεακό Πρόγραμμα Πολιτισμού ΕΣΠΑ. Τα έργα εντάσσονται στο Π.Ε.Π .Πελοποννήσου και πολλά γίνονται με αυτεπιστασία από το Υπουργείο Πολιτισμού, διότι επιλογή της προηγούμενης Περιφ.Αρχής του κ.Τατούλη , ήταν στο πολιτισμό να συνεργάζεται μόνο με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες Πολιτισμού και να μην έχει συνεργασία με διάφορες Μ.Κ.Ο., που εποφθαλμιούν πολύ καιρό, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τον Πολιτισμό της Περιφέρειας .

Σήμερα η κα. Υπουργός, είπε ξεκάθαρα πως στη Μεσσηνία έχουν εκτελεστεί έργα Πολιτισμού πάνω από 45 εκατομ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013. Την επόμενη Προγραμματική περίοδο 2014-2020 επιπλέον σημαντικά έργα πολιτισμού , ενίσχυσαν τη Μεσσηνία.

Αυτή της η δήλωση, έρχεται να ενισχύσει όσα ανέφερε πρόσφατα με παρέμβασή του ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά : ''Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου υλοποιήθηκαν έργα άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας αποθέματος''.

Χαρακτηριστικά, θα αναφέρω ενδεικτικά λίγα σπουδαία έργα πολιτισμού και των δυο περιόδων ΕΣΠΑ στη Μεσσηνία, όπως ο Ιερός Ναός του Σωτήρος στους Χριστιάνους Τριφυλίας, το Ανδρομονάστηρο στο Δήμο Μεσσήνης , τον Άγιο Νικόλαο Αλαγονίας, την ανάδειξη των Μανιάτικων πύργων, τις παρεμβάσεις στα κάστρα Μίλα, Ανδρούσας, Ανάκτορο Νέστορα κ.α.πολλά .

Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αν συνεχίζει να ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα μετά την αποστομωτική παραδοχή της Υπουργού κας Μενδώνη, τις ανακρίβειες που έχει εκστομίσει όλον αυτόν τον καιρό για τον πολιτισμό.

Οφείλει να ενημερώσει επίσης πως ακόμη και σήμερα ένα έτος μετά τις εκλογές, υλοποιεί έργα που έχει δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφ. Αρχή Πελοποννήσου και φυσικά να ενημερώσει για όσα έχει αυτός σχεδιάσει,όπως και ...αν έχει δρομολογήσει έστω και ένα νέο έργο στον πολιτισμό στη Μεσσηνία.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
« PREV
NEXT »