ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Λουκάς | Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην «Κόκκινη Εκκλησιά»


Με την χάρη του Θεού, τις πρεσβείες της Παναγίας μας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 στις 7 το απόγευμα, θά τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην «Κόκκινη Εκκλησιά» στου Λουκα.


Ο Ναός της Παναγίας της Κόκκινης Εκκλησιάς, ερειπωμένος σήμερα, άγνωστος στους πολλούς, τελεί υπό την προστασία της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα ζήσει και πάλι ξεχωριστές στιγμές, αφού σ’ αυτόν τον άγιο τόπο, θα μεταβεί ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, τον οποίο διακρίνει μεγάλη ευαισθησία για την αποκατάσταση των ιστορικών μνημείων, συνοδευόμενος από τον συγχωριανό μας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τούς Ιερούς Ναούς του χωριού μας, αλλά και για το χωριό μας, γενικότερα.

Οι δύο Αρχιερείς μαζί με άλλους Κληρικούς, θα τελέσουν την Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό αυτό και αγιασμένο από τα παλιά, τόπο.

Θα συναντηθούμε στη Κόκκινη Εκκλησία στην περιοχή «Σφάκα» στου Λουκά, την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την Ιερά Ακολουθία.

Σημειώνουμε ότι η  μελέτη αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού, ενεκρίθη από το ΚΑΣ(Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) Αθηνών μετά από πολύωρη συνεδρία.
« PREV
NEXT »