ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δώδεκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες


Επιπλέον 12 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Πέμπτη 13 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 255 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Από τα νέα χθεσινά περιστατικά, τα 8 καταγράφηκαν στην Αργολίδα μετά πέντε από αυτά να είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων προηγηθέντων κρουσμάτων, το ένα στην Κορινθία, δύο στην Αρκαδία και τρία στη Μεσσηνία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

Ανακοινώνονται δώδεκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οκτώ περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας εκ των οποίων πέντε είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ένα στην Π.Ε. Κορινθίας και τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σημειώνεται εκ νέου ότι το ένα εκ των δύο τελευταίων κρουσμάτων στην Π.Ε. Αρκαδίας, στον επανέλεγχο της pcr, βρέθηκε αρνητικό, παραμένει όμως προς ώρας στην επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους πενήντα πέντε (255) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: είκοσι δύο (22) + δύο (2) εισαγόμενα: (24) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν ογδόντα έξι (186)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο επτά (7)*  αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*  + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα τρία (33) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα πέντε (35)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο : σύνολο πέντε (5)**  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκαοκτώ (18) + τέσσερα (4) εισαγόμενα: σύνολο είκοσι δύο (22)***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν σαράντα επτά άνδρες (147) και εκατόν οκτώ γυναίκες (108).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι δύο (22) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα ένα (31). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 13/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
« PREV
NEXT »