ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης


Την Τρίπολη επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 7 Αυγούστου ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας διαβούλευσης -με φορείς του Δημόσιου Τομέα και της Αυτοδιοίκησης, τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Εταίρους, καθώς και Ακαδημαϊκούς και Ερευνητικούς Φορείς-, για την οριστικοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Οι προτάσεις των εν λόγω φορέων θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στις διαδικτυακές διευθύνσεις emep20-23@sdam.gr και pbarlabas@mou.qr.

Μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο Κ. Μουσουρούλης παρουσίασε στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του ΣΔΑΜ για την περιοχή της Μεγαλόπολης, διαδοχικά, στους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής Αρχής, σε επικεφαλής και εκπροσώπους των συνδυασμών της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σε εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στην διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής –ο οποίος την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη για διαβούλευση με τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με τοπικούς φορείς- είχε σήμερα συναντήσεις και με εκπροσώπους αγροτών.

Ο Κ. Μουσουρούλης ανέλυσε τη δυνατότητα των χρηματοδοτήσεων, επισημαίνοντας ότι η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή θα χρηματοδοτηθεί επαρκέστατα από πολλές πλευρές και με σημαντικά ποσά.

Σημειώνεται δε ότι ο πρόεδρος της Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας, επέδωσε στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ το μάστερ πλαν που εκπονήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την μετάβαση της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Π. ΝΙΚΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι εξαιρετικά μεγάλες πιστώσεις για την ΣΔΑΜ, μέσα από την ορθή αξιολόγηση και κατανομή τους, “να συμβάλουν ώστε η Μεγαλόπολη να μην υποστεί κραδασμούς από την διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και να μεταβεί στην μεταλιγνιτική εποχή με καλύτερες προϋποθέσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν” και επισημαίνοντας παράλληλα:

“Ολη η φροντίδα μας θα αφορά τη Μεγαλόπολη και την περιοχή της, με δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να επιτραπεί στους νέους ειδικά ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ήδη διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και για τη Δυτική Μακεδονία και για τη Μεγαλόπολη” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος κατέληξε υπογραμμίζοντας:

“Διευκρινίζω ότι οι πιστώσεις που θα έλθουν προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία πρέπει να υποστηριχθεί καθώς έχει υποστεί πολλά για 50 και πλέον χρόνια από την λειτουργία των εν λόγω μονάδων, με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τις γενικότερες συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό”.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μουσουρούλη στην Τρίπολη: 
« PREV
NEXT »