ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κωνσταντινόπουλος: Να αποκατασταθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου


Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, στον Υπουργό υγείας κ. Β. Κικίλια, σχετικά με τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού  Νοσοκομείου. Στην ερώτηση αναφέρεται ότι η κατάσταση λειτουργίας  του είναι απαράδεκτη, αφού ενώ είναι το  μοναδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου που διαθέτει μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, στερείται του αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσει στοιχειωδώς σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της Αρκαδίας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε καλείται να απαντήσει: Πώς θα αποκατασταθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού  του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες  λειτουργίας των κατοίκων της Αρκαδίας και πώς εξελίσσεται συνολικά η στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας της Αρκαδίας ώστε όλα τα τμήματα να λειτουργούν κανονικά.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια
Θέμα: «Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του
Παναρκαδικού  Νοσοκομείου»

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Αρκαδίας και τους φορείς της περιοχής τα όσα με την ανακοίνωση της 6.8.2020 της «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ» ήλθαν στη δημοσιότητα σχετικά με  τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Η κατάσταση λειτουργίας  του είναι απαράδεκτη, αφού ενώ είναι το  μοναδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου που διαθέτει μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, στερείται του αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσει στοιχειωδώς σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της Αρκαδίας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια υπηρετούν μόνο 3 ιατροί ακτινολόγοι έναντι 7 που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το προσωπικό να εφημερεύει 9 ημέρες τον μήνα έκαστος και το  νοσοκομείο να μένει πολλές μέρες ακάλυπτο από ακτινολόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τον μήνα Ιούλιο του 2020, σε 7 εφημερίες του νοσοκομείου δεν υπήρχε εφημερεύων ιατρός ακτινολόγος, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία του Παναρκαδικού, των Κέντρων υγείας του Νομού και ιδιαίτερα για την υγεία των κατοίκων της Αρκαδίας. Ταυτόχρονα, για τα τακτικά και τα χρόνια περαστικά η δυνατότητα διενέργειας μαγνητικής και αξονικής γίνεται Γολγοθάς, αφού είναι πολύμηνη η αναμονή λόγω της μεγάλης έλλειψης του προσωπικού. Σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, προστίθενται οι επικείμενες παραιτήσεις των 2 ακτινολόγων ιατρών, από τους οποίους ο ένας διορίζεται σε άλλη δομή του ΕΣΥ. Η ίδια υποστελέχωση υπάρχει και στον κλάδο των τεχνολόγων-ακτινολόγων και στον κλάδο των χειριστών ιατρικών  μηχανημάτων.

Η κατάσταση αυτή της τραγικής έλλειψης προσωπικού, αφήνει τεράστια κενά στην λειτουργία του νοσοκομείου αντικειμενικά και υποχρεώνει πολλούς ασθενείς να στραφούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά εν μέσω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


  • ➤Πώς θα αποκατασταθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού  του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες  λειτουργίας των κατοίκων της Αρκαδίας ;
  • ➤Πώς εξελίσσεται συνολικά η στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας της Αρκαδίας ώστε όλα τα τμήματα να λειτουργούν κανονικά;


Αθήνα, 07.08.2020
Ο ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

« PREV
NEXT »