ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κώστας Τζιούμης: «Στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, ήδη “τρέξαμε” πράγματα που είχαν χρόνια ακινητοποιηθεί»


«Συμπληρώνουμε ένα χρόνο θητείας και ήδη τρέξαμε πράγματα που είχαν χρόνια ακινητοποιηθεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, στη live επικοινωνία που είχε με δημότες, μέσω facebook, το βράδυ της Κυριακής (31/8/2020), προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε δημόσιο απολογισμό.

Κατά τη διάρκεια του live, ο Δήμαρχος μίλησε για μία σειρά από έργα που είτε έχουν ξεκινήσει, είτε θα ξεκινήσουν σύντομα στον Δήμο Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης έκανε ειδική αναφορά σε έργα που αφορούν σχολικά κτίρια (10ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Γυμνάσιο Τεγέας, Γυμνάσιο Λεβιδίου), αλλά και στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο που θα λειτουργήσει συστεγαζόμενο με το Γυμνάσιο Τεγέας, έτσι ώστε οι μαθητές να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν καθημερινά στην Αργολίδα. Επιπλέον, είπε ότι ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρόνια, θα προχωρήσει σε απολυμάνσεις, προχώρησε τη διαδικασία για την πρόσληψη καθαριστριών, ενώ θα δώσει από δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή, μέσω της ΚΕΔΕ. Έκανε ειδική αναφορά στα δύο ΚΔΑΠ που θα λειτουργήσουν στον Δήμο για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον από περίπου 250 παιδιά. Τέλος, ανάφερε ότι ετοιμάζεται μια μελέτη για την αντισεισμική προστασία όλων των σχολείων και υπάρχει ελπίδα ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τόνισε ότι θα προχωρήσει μια μεγάλη εργολαβία για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων σε πολλά χωριά του Δήμου, δημοπρατήθηκε το αποχετευτικό του Λεβιδίου και θα γίνει αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης κα αποχέτευσης και μέσα στην πόλη της Τρίπολης, κάνοντας ειδική μνεία στο μεγάλο έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑΤ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ετοιμάζεται πρόταση για τη συνολική αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Τρίπολης.

Στην πορεία, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μεγάλες μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, για την έναρξη των εργασιών στις παιδικές χαρές και για τον περιφερειακό, ένα έργο 15.000.000 ευρώ για το οποίο αναζητείται τρόπος από το Υπουργείο Υποδομών για τη χρηματοδότησή του.

Για τις πλατείες, τόνισε ότι θα γίνει μια συνολική παρέμβαση στην πλατεία Πετρινού, επίσης υπάρχει πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (θα προηγηθεί διαβούλευση), ενώ έκανε αναφορά σε έργα που αφορούν τις πλατείες Μπασιάκου και συνοικισμού Κολοκοτρώνη, ενώ έκλεισε αυτή την αναφορά του με τις μελέτες που αφορούν την πλατεία Κολοκοτρώνη και για την πλατεία Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος προανήγγειλε συνολική αναβάθμιση με led φωτισμό στην πόλη και εξοικονόμηση γύρω στο 60%, ενώ για την Άλωση, υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει ποιες εκδηλώσεις θα επιτραπούν λόγω κορωνοϊού.

Για το 2021, είπε ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και τόνισε ότι λόγω της δραστικής μείωσης των εσόδων λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, οι χορηγίες και οι χρηματοδοτήσεις θα καθορίσουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι μέχρι τις 15 Σεπτέμβριου θα υπογραφεί η σύμβαση για το ανοιχτό Mall στην Τρίπολη, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ανοικτό κέντρο εμπορίου.« PREV
NEXT »