ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός | Επτά νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από την Παρασκευή 28 μέχρι και χθες Κυριακή 30 Αυγούστου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 301.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

Ανακοινώνονται επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το διάστημα από Παρασκευή 28/8 έως και Κυριακή 30/8. Πέντε περιστατικά σημειώθηκαν στις 28/8, δύο στις 29/8 και κανένα στις 30/8.

Τα τέσσερα περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, εκ των οποίων ένα αναφέρεται ως εισαγόμενο, δύο περιστατικά στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε τριακόσιους έναν (301) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τριάντα τρία (33) + δύο (2) εισαγόμενα: (35) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν ενενήντα επτά (197)
– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: έντεκα (11) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δώδεκα (12)
– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*
– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: σαράντα τρία (43) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα έξι (46)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)
– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα
– δεν προσμετρούνται τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: τριάντα τρία (33) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα ένα (41)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν εβδομήντα επτά άνδρες (177) και εκατόν είκοσι τέσσερις γυναίκες (124).
Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι τέσσερα (24) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα δύο (32). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 30/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

« PREV
NEXT »