ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Απανταχού Δοξιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος»


Ο Σύλλογος των Απανταχού Δοξιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» φέτος τον Αύγουστο προγραμματίζει να φωταγωγήσει τις ιστορικές Βρύσες της Δόξας μετά την ανάπλασή τους. 

Η τελετή φωταγώγησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30. Θα προηγηθεί μια μικρή αναπαράσταση του τρόπου που έπλεναν οι γυναίκες τα παλαιά χρόνια στις βρύσες. Ένα γεγονός που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και το οποίο αξίζει να μάθει η νεότερη γενιά.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με το Δήμο Γορτυνίας θα πραγματοποιήσουν και φέτος την εκδήλωση μνήμης για τα 77 χρόνια από το κάψιμο του χωριού που έγινε από τους Γερμανούς κατακτητές την 23η Αυγούστου 1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην πλατεία του χωριού. Κατά τη διάρκειά της θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για όλα τα θύματα της Γερμανικής κατοχής και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου. Επίσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα σε Δοξιώτισσα μάνα ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της κατά την εποχή εκείνη.

Ο Πρόεδρος Νίκος Θεοδωρακόπουλος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Δοξιωτών προσκαλούν τους πατριώτες στις ως άνω εκδηλώσεις, όπου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

e-gortynia.gr
« PREV
NEXT »