ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κορονοϊός: Η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ξεκλειδώνουν 100 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις


Η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων εκπόνησαν μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη της αγοράς κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και των καινοτόμων εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα μέτρα, τα οποία διοχετεύονται μέσω της διευκόλυνσης InnovFin Equity στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020», μεταφράζονται σε πρόσθετη ρευστότητα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εταιρειών μέσης κεφαλαιοποίησης.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια νέα Διευκόλυνση Ανάκτησης Συμμετοχών για Καινοτόμους Τεχνολογίες, ύψους 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρέχει πρόσθετη επενδυτική ικανότητα στους διαχειριστές κεφαλαίων ώστε να στηριχθούν περαιτέρω οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου τους που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά:

 «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και ταυτόχρονα είναι από τις πλέον εκτεθειμένες στις αναταράξεις που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αναβαθμίζουμε τη στήριξη που προσφέρουμε στην αγορά κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, για να στηρίξουμε περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πιο χαμηλά αποθεματικά και περιορισμένες οικονομικές εναλλακτικές. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέσω του InnovFin και του προγράμματος «Ορίζων 2020», έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να αντέξουν και να βγουν από την κρίση πιο δυνατές, στηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη απασχόληση και τις αναγκαίες συνθήκες για την καινοτομία και τη μελλοντική ανάπτυξη».

arcadianet.gr 
« PREV
NEXT »