ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Επίσκεψη του Συντονιστή του ΣΔΑΜ κ. Κωστή Μουσουρούλη στη Μεγαλόπολη


Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου επισκέφθηκε το Δήμο Μεγαλόπολης ο κ. Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Μεγαλόπολης, που πλήττονται από την εφαρμογή της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του, ο κ. Κ. Μουσουρούλης συζήτησε κατ’ ιδίαν αφ’ ενός με τον κ. Δήμαρχο, αφ’ ετέρου με τους επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων και ακολούθησε ευρύτερη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων.

 Στη συνέχεια, με τη συνοδεία του κ. Δημάρχου και συνεργατών του, έγινε συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ενεργειακού κέντρου με τον Πρόεδρο της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. κ. Κ. Γίδη. Στο περιθώριο δε της επίσκεψης υπήρξε συνάντηση του κ. Συντονιστή του ΣΔΑΜ με εκπροσώπους και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

Τόσο στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε ο κ. Δήμαρχος με τον κ. Κ. Μουσουρούλη όσο και στις λοιπές συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, τόνισε με έμφαση ότι η τοπική κοινωνία αναμένει και απαιτεί από την Πολιτεία, δια μέσου των θεσμοθετημένων φορέων που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό, δηλαδή την Κυβερνητική Επιτροπή του ΣΔΑΜ, στην οποία μετέχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ, να υποστηρίξει σθεναρά το Δήμο Μεγαλόπολης ως άμεσα και αποκλειστικά πληττόμενη περιοχή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την απολιγνιτοποίηση.

Οι όποιες παρεμβάσεις πρόκειται να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν, όπως και όποιες πιστώσεις εξασφαλισθούν, επισήμανε ο κ. Δήμαρχος ότι πρέπει να αφορούν οπωσδήποτε το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης χωρίς καμία περαιτέρω σκέψη για διεύρυνση αυτής της οριοθετημένης περιοχής.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο (master plan) που καταρτίζεται για λογαριασμό της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ, και αφορά τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος ότι πρέπει να πληρείται απόλυτα η ανωτέρω συνθήκη, γιατί μόνον έτσι θα επιτευχθεί δίκαιη και αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μετά λιγνίτη εποχή.

« PREV
NEXT »