ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μεγαλόπολη | Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜΥποβολή σχολίων από τις Περιφέρειες επί του σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και προτάσεων επί του σχεδίου αναθεώρησης των Κατευθυντήριων Γραμμών Περιφερειακών Ενισχύσεων 2014 – 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κι ακόμα επεξεργασία και υποβολή προτάσεων σχετικά με το ειδικό καθεστώς κινήτρων καθώς και ορισμός ενός στελέχους από κάθε Περιφέρεια για τη σχετική συνεργασία με την Τεχνική Γραμματεία ΣΔΑΜ.

Τις πιο πάνω αποφάσεις έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στην 7η συνεδρίασή της, στο τέλος του περασμένου Ιουλίου, στην οποία μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Στην ίδια συνεδρίαση γνωστοποιήθηκε ότι για την Μεγαλόπολη προκύπτουν 5 εμβληματικές επενδύσεις ύψους άνω των 500.000.000 ευρώ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν 1.000 με 3.000 θέσεις εργασίας.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε τη συμφωνία του με τις εμβληματικές επενδύσεις, σημειώνοντας την προτεραιότητα του Βιομηχανικού Πάρκου Μεγαλόπολης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης σημείωσε ότι η εστία του προβλήματος είναι η Μεγαλόπολη και οι συμβασιούχοι της ΔΕΗ ηλικίας 25 – 40 ετών καθώς και οι εργαζόμενοι στους υπεργολάβους της ΔΕΗ.
« PREV
NEXT »