ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Παπαηλιού: Ο Ερύμανθος αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για την Αρκαδία-Γορτυνία, την Ηλεία και της Αχαϊα.


Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Βιδιακίου «Το Σχολείο», με θέμα «Ερύμανθος : Δρόμοι Νερού, Δρόμοι Ανάπτυξης» που έλαβε χώραν στα Τριπόταμα στις 16 Αυγούστου 2020 είπε, μεταξύ των άλλων τα εξής :

Ο Ερύμανθος αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για την Αρκαδία-Γορτυνία, την Ηλεία και της Αχαϊα. Είναι πνεύμονας ζωής και υγείας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και πλούτου για μία περιοχή της ΒΔ Πελοποννήσου, η οποία είναι από τις λιγότερο αναπτυγμένες.Η διαχείρισή του συνιστά σημαντικό έργο, το οποίο συνδέεται με την ήπια, ειδικών μορφών τουριστική ανάπτυξη, ιδίως την παροχή δυνατότητας άσκησης φυσιολατρικών, αθλητικών δραστηριοτήτων και πεζοπορίας.

Αυτού του είδους η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συνδυαστεί και με την παραγωγή λαδιού θεραπευτικών ιδιοτήτων και εξαιρετικής ποιότητας, άλλων τοπικών αγροτικών προϊόντων και βέβαια την κτηνοτροφία.


Μέσω της συγκεκριμένης διαχείρισης προβάλλονται όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία συνιστούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν, διαφοροποιούν τον Ερύμανθο, τον καθιστούν πυλώνα αναπτυξιακής δυναμικής και συγχρόνως τον αναδεικνύουν σε παράγοντα αειφορίας – η
παρθένα φύση, το φυσικό κάλλος, το υγιεινό κλίμα, η μυθολογία, η ιστορία, η λαϊκή παράδοση (αρχιτεκτονική κληρονομιά-λιθόκτιστες κατασκευές, λαϊκός πολιτισμός).

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται η συνεργασία και ο συντονισμός ενεργειών των πρωτοβουλιών και φορέων πολιτών, της δημοτικής και περιφερειακής  αυτοδιοίκησης και της πολιτείας, ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο τοπικής ανάπτυξης που να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
« PREV
NEXT »