ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

«Καταιγίδα 2020» | Αναβλήθηκε η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού | «Η ακύρωση της άσκησης δεν περνάει καλό μήνυμα» δηλώνει ο πρώην ΥΕΘΑ


Αίσθηση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική αναβολή διεξαγωγής της Μεγάλης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού υπό την κωδική ονομασία «Καταιγίδα 2020» που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα με τμηματική έξοδο του ελληνικού στόλου σε ολόκληρο το Αιγαίο και θα διαρκούσε δέκα ημέρες καθώς θα ολοκληρωνόταν στις 20 του μηνός. 
Αργά χθες το βράδυ πήγες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης διέρρεαν ότι θα υπάρξει πρόσκαιρη αναστολή όλων των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης, προκειμένου να διαφυλαχθεί το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Με την κυβέρνηση ακόμη να μην απαντά στις υποψίες που θέλουν την αναβολή της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, να μην οφείλεται στον κορονοϊό, αλλά σε “κίνηση καλής θέλησης” προς την Τουρκία, ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, δηλώνει ότι “η αναβολή της άσκησης δεν περνάει καλό μήνυμα”.
Μιλώντας στο MEGA ο κ.Αποστολάκης είπε «η ακύρωση της άσκησης, σε πρώτη φάση δεν περνάει καλό μήνυμα», σε μια περίοδο συνεχών προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, η χώρα μας θα πρέπει να περάσει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι εδώ και οι ένοπλες δυνάμεις εκτελούν την αποστολή τους».

Ο κ.Αποστολάκης δεν έδειξε να ΄χει πειστεί από τις εξηγήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι “μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον λόγο για τον οποίο ακυρώθηκε η άσκηση”, εκτιμώντας ότι δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. «Δε νομίζω ότι είναι πολύ πειστική η δικαιολογία αυτή», είπε ο πρώην ΥΕΘΑ.



militaire.gr
« PREV
NEXT »