ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Απογόρευση Κυκλοφορίας: Σκέψεις για χρονικό περιορισμό των μετακινήσεωνΜε μια μερίδα πολιτών που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορωνοϊού και να επιμένει να συνωστίζεται, οι Αρχές πλέον σκέφτονται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζες τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα, αλλά και η κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο στην παραλία Θεσσαλονίκης δείχνουν πως κάποιοι πολίτες αναζητούν παραθυράκια στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και περιορισμού των μετακινήσεων και δεν αντιλαμβάνονται την προσωπική ευθύνη που έχουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού -έως την Τρίτη η Ελλάδα θρηνούσε 49 θύματα.

Οι εικόνες αυτές ανησύχησαν την κυβέρνηση και γι' αυτό υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα πεισθούν να μείνουν και αυτοί σπίτι. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετά τις απαράδεκτες εικόνες με τη συρροή ηλικιωμένων -που είναι ευπαθής ομάδα- σε ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών, υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σ. Πέτσας: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο συγκεκριμένων περιορισμών

Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, επιβεβαίωσε, σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων όσο και στη διάρκειά τους. 

Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε πόλεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Μετακίνηση με χρονικό περιορισμό και SMS

Ανάμεσα στα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που σκέφτονται οι Αρχές είναι:

• Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών,

• Περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,

• Χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,

• Απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,

• Κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS (θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων
« PREV
NEXT »