ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κωνσταντινόπουλος | Να μην πληρώσουν οι πολίτες τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίαςΣτην κρίση της πανδημίας αφενός πρέπει να ζήσουμε όλοι και αφετέρου οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβιώσουν, σημείωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την κατάχρηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από ορισμένες επιχειρήσεις.

To Κίνημα Αλλαγής εστιάζοντας σε όλους τους τομείς, συνεχίζει να κάνει προτάσεις, να αφυπνίζει την Κυβέρνηση, αλλά και να θίγει τα κακώς κείμενα που θεωρεί ότι δεν θα αποδειχθούν σωστά για μια μερίδα του πληθυσμού. Έτσι λοιπόν θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να προστατεύσει στο σύνολό τους, τους εργαζόμενους και να μην πληρώσουν εκείνοι τις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να αποσύρει το άρθρο 9 της ΠΝΠ με την οποία επιτρέπεται η μονομερής κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για το εισόδημα όλων των εργαζομένων.

Το σχέδιο της ΝΔ αποκαλύπτεται: Τις συνέπειες της κρίσης θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι

Με το άρθρο 9 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η Κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες και για διάστημα ως 6 μηνών, να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για διάστημα δυο μόνο εβδομάδων τον μήνα, κόβοντας τους βέβαια τον μισό μισθό. Ανεξέλεγκτα χωρίς κανένα κριτήριο η προϋπόθεση.

Το μέτρο αυτό όπως είναι σαφές, δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν και καλύπτονται ήδη με άλλες διατάξεις (και έχουν πολύ μικρότερο χρονικό ορίζοντα). Αποκαλύπτει την πολιτική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης: Το μάρμαρο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Δημιουργούνται τετελεσμένα χωρίς συζήτηση στη Βουλή, χωρίς κανένα διάλογο και συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και χωρίς φυσικά ένα ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα στην χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. Μεθοδεύσεις που οδηγούν στη μονιμοποίηση αντιεργατικών μέτρων στη σκιά της πανδημίας.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει στηρίξει όλο αυτό τον καιρό όλα τα δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν αποδεχόμαστε όμως λογικές που εκμεταλλεύονται την περίοδο αυτή, για να κάνουν πράξη την εργοδοτική ασυδοσία και την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20/3/2019.
« PREV
NEXT »