ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Έντονος προβληματισμός γύρω από το θάνατο του καθηγητή στη Κρήτη | Ανεξήγητη εκτεταμένη θρόμβωση


Τη Τετάρτη έφυγε από τη ζωή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ. Η κλινική εικόνα του ασθενούς έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και έχει εγείρει πλήθος συζητήσεων στην επιστημονική κοινότητα, μιας και παρατηρήθηκε εκτεταμένη θρόμβωση όλων των μικροαγγείων των πνευμόνων του.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του περιστατικού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις μια και παρατηρείται πρώτη φορά κάτι αντίστοιχο σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.Η εκτεταμένη θρόμβωση των μικροαγγείων των πνευμόνων που εμφάνισε ο 42χρονος δεν έχει καταγραφεί πουθενά μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο περιστατικό.
Είναι πολύ πιθανό το σώμα του νεκρού να εξεταστεί ιατροδικαστικά για να εξαχθούν περαιτέρω αποτελέσματα. Ωστόσο μια τέτοια ιατροδικαστική εξέταση είναι υψηλού κινδύνου, καθώς υπάρχει η αυξημένη πιθανότητα διασποράς του ιού.
Οι ειδικοί θέλουν να έχουν απαντήσεις για το πρωτοφανές , τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στην Κρήτη, καθώς οι απαντήσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη να αλλάξουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιστατικών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πλέον στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ να ακολουθούνται πρωτόκολλα θρομβόλυσης.
Ο άτυχος άνδρας είναι ο πρώτος νεκρός που έχασε τη ζωή του στο νησί της Κρήτης από το κορωνοϊό.
« PREV
NEXT »