ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βάσεις 2020: Τέλος στο άγχος των υποψηφίων αναμένεται να δώσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων - Πότε θα αναρτηθούν


Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στόχος είναι ν΄ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια στις 28 Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου ( επειδή μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο (29 και 30 Αυγούστου) .Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των επιτυχόντων δεν θα καθυστερήσει,συγκριτικά με πέρυσι, που είχαν ανακοινωθεί 28 Αυγούστου.

Την ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων 2020 επηρεάζει και ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Φέτος όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία θα είναι μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους όλων των κατηγορίων καθώς εκτός από την πτώση των βάσεων , ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε εξαιρετικά μεγάλος , πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ.

Επίσης όσες θέσεις δεν καλυφθούν από τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι θα εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου του παλαιού συστήματος και οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος. Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων , δείχνουν μεν πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία , αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και εκπλήξεις , καθώς υπάρχει, ο άγνωστος σε μας αυτή τη στιγμή παράγοντας της επιλογής, που έκαναν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά δελτία .
« PREV
NEXT »