ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Συντάξεις: Αυξήσεις μέχρι τέλη Αυγούστου



Ευχάριστα τα νέα για κάποιους συνταξιούχους καθώς τέλος Αυγούστου θα παρατηρήσουν αύξηση στα ποσά τους. Αλλάζουν τα δεδομένα για τη κατηγορία των απασχολούμενων συνταξιούχων, δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, σε δηλώσεις του στο Open TV.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο είναι προγραμματισμένο να μπουν οι πρώτες αυξημένες συντάξεις στους απασχολούμενους συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον νόμο του Φεβρουαρίου (4670), το πέναλτι των απασχολούμενων συνταξιούχων από 60% μειώθηκε στο 30%. Έτσι μειώθηκε η τιμή σε εκείνους που εργάζονται. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η αύξηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μπορεί να μεταφερθούν με τα συνολικά αναδρομικά, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τον Οκτώβριο.

Ο κύριος Τσουκαλάς, έθεσε και ένα ζήτημα για την κατηγορία των απασχολούμενων συνταξιούχων. «Πρέπει να υπάρξει μία αναλογικότητα. Κάποιος μπορεί να δουλεύει τρία μεροκάματα το μήνα, δεν μπορεί να έχει μείωση επί του συνόλου της σύνταξης».
« PREV
NEXT »