ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Στο Άστρος Κυνουρίας ο Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ για τις λεπτομέρειες του Πανελλήνιου Κολυμβητικού Πρωταθλήματος


Η ΚΟΕ κατάφερε να φέρει σε πέρας με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αλλά και με ασφάλεια -όπως όλες τις διοργανώσεις που είχε εντάξει στον αναμορφωμένο σχεδιασμό της-, και το 89ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (ΟΠΕΝ) σε δύο διαφορετικά κολυμβητήρια, σε Νότο (κολυμβητήριο ΟΑΚΑ) και σε Βορρά (Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης).

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Σαρακατσάνης, με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, εκφράζει την ικανοποίησή του και αναλύει το πώς πέτυχε το μεγάλο εγχείρημα, όχι μόνο για την ΟΠΕΝ, αλλά και για το ενοποιημένο πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Κατηγοριών που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οφείλω να πω ότι ολοκληρώσαμε κάτι πολύ μεγάλο, ένα τεράστιο εγχείρημα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, έχοντας τηρήσει απόλυτα όλους τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κερδίσαμε, λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα. Αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε, αλλά τα καταφέραμε. Έπρεπε να διαχειριστούμε μια κατάσταση με πάνω από 1.200 αθλητές (μαζί με τους υπόλοιπους, προπονητές και συνοδούς, περίπου 1500 άτομα) μόνο στην Αθήνα, για πέντε μέρες στο αναπτυξιακό και για άλλες δύο στην όπεν και περίπου 2.600 σε όλη την ελλαδική περιφέρεια (ταυτόχρονα).

Όλος ο σχεδιασμός εφαρμόστηκε σωστά και τον φέραμε σε πέρας με επιτυχία, με ασφάλεια, αλλά και καλά αποτελέσματα όσον αφορά τις επιδόσεις, τηρουμένων πάντα των συνθηκών. Είμαστε απόλυτα δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι. Διότι, δεν το κρύβω, ότι είχα μια ανησυχία και τον τελευταίο καιρό και ήμουν με δυόμισι ώρες ύπνου καθημερινά. Είχαμε την κριτική από κάποιους ανθρώπους που ίσως χαιρόταν με μια ενδεχόμενη επιτυχία, ακόμα και απειλές δεχθήκαμε από κάποιους, αλλά όλους αυτούς τώρα τους αποστομώσαμε. Τι έχουν να πουν;..

Πρέπει να τονίσω ακόμα πως, εκτός από την ΚΟΕ, όλοι οι εμπλεκόμενοι στους αγώνες συνέβαλαν τα μέγιστα από την πλευρά τους γι αυτήν την επιτυχή διοργάνωση. Και εννοώ αθλητές, προπονητές, σωματεία, παράγοντες, εθελοντές, Περιφερειακές Επιτροπές, κριτές. Ακόμα και οι γονείς, που είχαν την αγωνία τους, αλλά συγκρατήθηκαν και δεν μπήκαν μέσα στις εξέδρες, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Συγχαρητήρια σε όλους, είναι αξιοθαύμαστοι! Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε. Αυτό είναι σημαντικό για να κρατήσουμε...

Εκείνο που εύχομαι, τέλος, είναι να βελτιωθεί η κατάσταση με το θέμα του ιού, ή τουλάχιστον να μην υπάρχει έξαρση. Εάν κατορθώσουμε να μείνουμε σε καλό επίπεδο και να σχεδιάσουμε ξανά τους αγώνες, θα πρέπει να μπούμε πλέον σε άλλη λογική, προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες».

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης βρέθηκε την Παρασκευή στο Άστρος Κυνουρίας για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, με τους τοπικούς φορείς, για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος OPEN WATER που θα γίνει εκεί 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής
« PREV
NEXT »