ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης για τη δημιουργία Ψυχαγωγικού Θεματικού Πάρκου «Βουλωμένης».


Μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης η οποία αφορά την εκπόνηση προμελέτης και προϋπολογισμού για την δημιουργία Ψυχαγωγικού Θεματικού Πάρκου «Βουλωμένης».

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο αυτό, τις οποίες δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης:

 Το ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο θα είναι εγκαταστάσεις ειδικής υποδομής στην οποία θα προσφέρονται ποικίλες ψυχαγωγικές υπηρεσίες στους επισκέπτες γύρω από έναν ή περισσότερους θεματικούς άξονες.

Αρμόδιος φορέας για την συντήρηση και λειτουργία του θα είναι ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,σε συνεργασία με την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ με στόχο την εναρμόνιση , την τουριστική πολιτική και το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον που αρμόζει στην περιοχή .
 Για τούτο , και για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος θα εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη.

Το ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ θα προσφέρει δραστηριότητες και περιπέτειες στην φύση. Στις αναρριχητικές διαδρομές , τις οποίες θα χρησιμοποιεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης και όχι μόνον όπου οι συμμετέχοντες θα διανύουν με αυτονομία διαδρομές σε ύψος πάνω στον ορεινό όγκο της ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ και ανάμεσα στα δένδρα.

Η δραστηριότητα θα παρακολουθείται από το τμήμα αναρρίχησης του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Φιλοδοξία του Συλλόγου μας.

 Το πάρκο επίσης θα προσφέρει:

• Χώρο ξεκούρασης ( ΚΙΟΣΚΙΑ )
• Εσωτερικούς ποδηλατοδρόμους
• Σημείο ξεκούρασης ( παγκάκια )
• Διάδρομους περιπάτου
• Παιδική χαρά
• Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου
• Θεματικά σημεία με την ιστορία του τόπου
• Δενδροφύτευση σε όλον τον κενό χώρο .
• Το πάρκο της Βουλωμένης ) είναι παρέμβαση μικρής μεν κλίμακας (ανθρώπινη κλίμακα), «στρατηγικής» όμως σημασίας και αναγκαιότητας σε επίπεδο γειτονιάς (το κύτταρο που κρατάει ζωντανή την μικρή μας κοινωνία

• Θα είναι ένας μικρός δημόσιος χώρος που θα αποκτήσει αστικό πράσινο και λειτουργικότητες ανοικτού χώρου (περιβαλλοντικές και κοινωνικές) σε αδόμητες επιφάνειες .

• Η λειτουργία τους επομένως μπορεί να είναι πολλαπλή, από μικρές οάσεις πρασίνου παθητικής αναψυχής (στάση, ξεκούραση, παρατήρηση) , τόπος συνάντησης, συνεύρεσης , κοινωνικοποίησης, αλλά και χώρος δημόσιας τέχνης και άθλησης .

• Τα πάρκο μπορεί να εξελιχτεί σε «διέξοδο» ανάδειξης της έννοιας του «τόπου» και της ιδιαιτερότητας μιας περιοχής (αξίες, μύθοι, συμβολισμοί, ελπίδες, ιστορία).

Η προϋπολογίσιμη δαπάνη θα ανέλθει περίπου στις 35 000,00 € , και θα περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής:

1. Καθαρισμός και ισοπέδωση επιφάνειας .
2. Χάραξη και κατασκευή ποδηλατοδρόμου εγκιβωτισμένου σε τσιμεντένια κράσπεδα .
3. Χάραξη και κατασκευή διαδρόμων περιπάτου εγκιβωτισμένων σε τσιμεντένια κράσπεδα .
4. Κατασκευή κιοσκιού ( καταρχάς ενός )
5. Κατασκευή μικρής παιδικής χαράς .
6. Εγκατάσταση οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου για ενήλικες .
7. Επιχωμάτωση με χώμα ( τύρφη / οργανικό ) κατάλληλο για δενδροφύτευση .
8. Προμήθεια 25-30 αναπτυγμένων δένδρων .
9. Προμήθεια 200 περίπου δενδρυλλίων & 500 θαμνωδών φυτών .

Στόχος μας η ολοκλήρωση του ως άνω περιγραφόμενου έργο η υλοποίηση εντός του 2020 και η παράδοση στο κοινό αρχές του 2021 με τον εορτασμό των 200 χρόνων της απελευθέρωσης της Πατρίδας .

« PREV
NEXT »