ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Πρώτη κατανομή πιστώσεων σε φορείς προνοιακού χαρακτήρα - Τι ποσό αντιστοιχεί στην Αρκαδία!


Στη κατανομή 113.700 ευρώ για στήριξη ιδρυμάτων προνοιακού ενδιαφέροντος τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.


“Η πίστωση αυτή αφορά περίπου το 50% του κονδυλίου ύψους 200.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των πάσης φύσεως Προνοιακών Ιδρυμάτων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου” διευκρίνισε ο περιφερειάρχης για να τονίσει στη συνέχεια:

Τα υπόλοιπα χρήματα θα κατανεμηθούν επίσης σε προνοιακούς φορείς, συλλόγους, σωματείου, ΝΠΙΔ, ωστόσο προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, να διαθέτουν ένα πακέτο δικαιολογητικών και να έχουν πάρει πιστοποίηση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να σπεύσουν οι εν λόγω φορείς να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά”.

Ο περιφερειάρχης ήδη, με έγγραφό του, καλεί τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες “να κινητοποιηθούν για να ενημερώσουν τους εν λόγω φορείς ως προς την ανάγκη πιστοποίησης, προκειμένου να περιληφθούν στην επόμενη κατανομή”.

Τον πίνακα της πρώτης κατανομής, ανά Π.Ε. και ανά προνοιακό φορέα, μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Το έγγραφο του περιφερειάρχη προς τους αντιπεριφερειάρχες, μπορείτε να το δείτε εδώ.
« PREV
NEXT »