ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Οδηγίες για την σωστή χρήση μάσκας (video)Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID – 19) παραμένει σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας αναγκαίο το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της, προχώρησε στη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Βάσει των διαθέσεων έως σήμερα επιδημιολογικών δεδομένων οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης διασποράς του SARS-Cov-2 στην κοινότητα, περιλαμβάνουν:


  • ➧Φυσική απόσταση (κατά προτίμηση τουλάχιστον 2 μέτρων)
  • ➧Χρήση προστατευτικής μάσκας,
  • ➧Σωστή υγιεινή χεριών,
  • ➧Απολύμανση επιφανειών,
  • ➧Καλό αερισμό,
  • ➧Έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων και απομόνωσή τους καθώς και άμεση ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας όπως η φυσική απόσταση >1,5μ., η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Παρακαλείστε όπως παρακολουθήσετε – μελετήσετε το ενημερωτικό υλικό, ώστε να επιτευχθεί η ευρεία διάδοση του μηνύματος, σωστής χρήσης της μάσκας προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Επισυνάπτεται οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.
« PREV
NEXT »