ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ναύπλιο | Ιδιοκτήτης καφετέριας δεν άντεξε το πρόστιμο και έπεσε στην θάλασσα


Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός χώρος της εστίασης στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα, για το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη καφετέριας που στο άκουσμα του προστίμου, για λίγα παραπάνω άτομα που ήταν στο κατάστημα του το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, έπεσε στην θάλασσα. 

Οι επιχειρηματίες της πόλης εκφράζουν πλέον ανοιχτά την αντίδραση τους ενώ πολλοί έχουν απευθυνθεί στο Υπουργειο Προστασίας του Πολίτη για την τροπή που πήρε ο έλεγχος στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και πιστεύουν πως το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει με ένα πρόστιμο πολύ χαμηλότερο και διαμηνύουν πως σκοπός των προστίμων θα πρέπει να είναι να συνετιστούν οι καταστηματάρχες ώστε να τηρούν τα μέτρα και όχι η οικονομική εξόντωση τους με υπέρογκα ποσά δυσανάλογα της παράβασης.

 Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα οποία εξέφρασαν την δυσφορία τους για την διαχείριση του περιστατικού από τα αστυνομικά όργανα που έκαναν τον έλεγχο και για το γεγονός πως σήμερα όλη η Ελλάδα συζητάει το θέμα επικριτικά απέναντι στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που οδηγεί τους επιχειρηματίες με τα εξοντωτικά πρόστιμα σε τέτοιες πράξεις και φοβούνται κύμα παρόμοιων αντιδράσεων.

 Το κατάστημα στο οποίο έγινε ο έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπλίου λειτουργεί εδώ και δεκάδες χρόνια με τον ιδιοκτήτη του να είναι από τους παλιότερους επαγγελματίες του είδους στην πόλη. 

Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο για τον έλεγχο, “υπερέβαλαν εαυτό” και εξάντλησαν την αυστηρότητα τους για μια παράβαση που αφορούσε 5 με 6 άτομα υπεράριθμα. 

Η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και το λουκέτο 15 ημερών εν μέσω 15αυγουστου στο κατάστημα θεωρήθηκε, για μια τόσο ασήμαντη παράβαση, εξοντωτικό από τον καταστηματάρχη, που απείλησε στο άκουσμα της να πέσει στην θάλασσα, χωρίς όμως να συγκινήσει τα αστυνομικά όργανα.

 Ο ιδιοκτήτης δεν άργησε να κάνει πράξη την απειλή του και διακατεχόμενος από απόγνωση και ευρισκόμενος σε μεγάλη ταραχή βούτηξε στην θάλασσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών και των περαστικών στο λιμάνι του Ναυπλίου. Τον επιχειρηματία έβγαλαν σε κατάσταση σοκ ο γιος του και ένας εργαζόμενος του καταστήματος, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε και σήμερα μη έχοντας ξεπεράσει το σοκ.
« PREV
NEXT »