ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Μπούζα | Ομολογία αποτυχίας ή έλλειψης εμπιστοσύνης η αποψίλωση από αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών;


Περιφέρεια Πελοποννήσου:
Ομολογία αποτυχίας ή έλλειψης εμπιστοσύνης η αποψίλωση από αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών;
Καίτοι η νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, χρησιμοποίησε το νομοθετικό δικαίωμα και αύξησε τον αριθμό των αντιπεριφερειαρχών και όρισε έμμισθους συμβούλους σε θεματικά αντικείμενα , δηλαδή σχεδόν μισθοδότησε όλη την παράταξη του ο κ. Νίκας, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της παράταξης "Πελοποννησιακή Συμμαχία" κ. Μπουντρούκα, είδαμε το εξής παράδοξο στο δεύτερο χρόνο της θητείας της Περιφερειακής Αρχής .
Με την παρέλευση του ενός έτους και την ανανέωση της θητείας τους, τα αντικείμενα απασχόλησης των έμμισθων συμβούλων, να μειώνονται δραματικά σε σχέση με το πρώτο έτος της θητείας και πλέον να υπάρχουν τύποις κάποια πρόσωπα, με αντικείμενα που πριν τα αναλάμβαναν υπηρεσιακοί παράγοντες ..
Η παιδεία, οι υποδομές, οι συντηρήσεις έργων, τα οικονομικά ζητήματα, η υγεία, η επιχειρηματικότητα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα , ο προγραμματισμός ,θέματα του προϋπολογισμού, οι σχολικές υποδομές, ο Γεωργικός τομέας και πολλά άλλα, απουσιάζουν .παντελώς από τα θεματικά αντικείμενα που έχουν δοθεί, τα οποία καθίστανται πλέον αντικείμενα καθαρά τυπικά και χωρίς δυνατότητα άσκησης πολιτικής σε επίπεδο Περιφέρειας , ως νοείται ο όρος θεματικός .
Επειδή ανεφέρθη κάτι σχετικά με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες να ενημερώσω πως τα αντικείμενα ασχολίας τους, είναι σαφέστατα καθορισμένα στη σχετική Νομοθεσία .
Επειδή καίριοι τομείς της αποστολής του Περιφερειακού θεσμού καθίστανται ανενεργοί χωρίς επίβλεψη και εφαρμογή πολιτικών ως επιβάλει η φύση του θεσμού οι οποίες πάντα ασκούνται κεντρικά με εύρος όλο το περιφερειακό επίπεδο , δημιουργουνται εύλογες ανησυχίες για το μελλον του τόπου , λογω της υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στον επικεφαλης της Περιφερειακής Αρχης .
Ενδεικτικά αναφέρω τις αρμοδιοτητες που ειχαν δοθει στους θεματικούς Αντιπεριφερειαρχες πριν ενα ετος και τις νεες αρμοδιοτητες σημερα, που παρουσιαζουν αποκλίσεις ,πολλες περικοπές και αλλαγές και θα πρεπει να δοθούν εξηγήσεις για τα κενα που αφήνονται .
-2019: Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας ορίστηκε ο Βασίλης Καπέλιος (από τη Μεσσηνία) τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, του νέου οργανισμού οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, τον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του, την περιουσία της Περιφέρειας, την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτώ
-2020:Βασίλης Καπέλιος: θέματα κινητής και ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας
–2019: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ορίστηκε ο Χάρης Βυτινιώτης (από την Κορινθία), πολιτικός μηχανικός, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα νέα έργα, τον συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών και τη συντήρηση των έργων.
-2020: Χάρης Βυτινιώτης: αρμόδιος για θέματα υποδομών (αποκλειστικά σε Αργολίδα και Κορινθία)
–2019 Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Ανδρέας Τσουκαλάς (από τη Μεσσηνία), πολιτικός μηχανικός και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Οιχαλίας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων οι Βιολογικοί Καθαρισμοί, αλλά και τα πυρηνελαιουργεία.
-2020 Ανδρέας Τσουκαλάς: θέματα Περιβάλλοντος (σκουπίδια, υγρά στερεά απόβλητα, ρύπανση
-2019 Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (από την Αργολίδα), επιχειρηματίας στον χώρο του φαρμάκου.
-2020 Δημήτρης Σχοινοχωρίτης: αποκλειστικά θέματα Πρόνοιας
-2019 Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ορίστηκε ο Νίκων Τζινιέρης (από τη Λακωνία), πολιτικός μηχανικός, αρμόδιος μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις λατομικές περιοχές και την γεωργία.
-2020 Νίκωνας Τζινιέρης: θέματα εγγείων βελτιώσεων (αποκλειστικά υπεύθυνος για την αναδιοργάνωση των ΥΕΒ, ΤΟΕΒ)
-2019 Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού ορίστηκε η Αθηνά Κόρκα (από την Κορινθία), πολιτική μηχανικός και πρώην βουλευτής, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα αρχαιολογικών χώρων, για τη συνεργασία με το “Διάζωμα”, για τις πολιτιστικές διαδρομές, την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών.
-2020 Αθηνά Κόρκα: θέματα Πολιτισμού (ανασκαφές, εντάξεις αρχαιολογικών μνημείων και νεοτερο πολιτισμο.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακη Συμβουλος Πελοποννησου
Πρωην Αντιπεριφερειαρχης Μεσσηνίας
« PREV
NEXT »