ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κατηγορηματικός ο Νίκας | «Καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων»Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ αιτίας της απόσυρσης του φακέλου εκ μέρους της χώρας, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του στην Καλαμάτα, χθες Πέμπτη 13 Αυγούστου.

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του διαγωνισμού σκουπιδιών. Ευελπιστώ ότι στις συναντήσεις που έχουν αρχίσει μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας θα βελτιωθεί αυτό το περιεχόμενο” τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ειδικότερα:

“Παραλάβαμε έναν διαγωνισμό, το περιεχόμενο του οποίου δεν ήταν και το καλύτερο και ήταν το βασικό σημείο της δικής μου σύγκρουσης με την απελθούσα περιφερειακή Αρχή.

Μετά από εννέα χρόνια, ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό, να παραλάβουμε σκουπίδια στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ει δυνατόν μέχρι τα τέλη του 2020. Δεν αντέχουμε μια επιπλέον πενταετία με σκουπίδια στην Περιφέρειά μας, ξεκινώντας έναν νέο διαγωνισμό από την αρχή.

Υπάρχουν πολλοί δήμοι ‘στο κόκκινο’, Δυτική Μάνη, Τριφυλία, Ερμιονίδα, Βόχα. Και γι’ αυτό δεν φταίνε οι δήμαρχοι. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων για το ποιος ευθύνεται. Οι ευθύνες είναι της Περιφέρειας και της κυβέρνησης” δήλωσε ο Π. Νίκας και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Οσον αφορά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σωστό στο περιεχόμενό του. Ο φάκελος που είχε αποσταλεί έχει τεράστια προβλήματα, κάτι που το δέχονται όλοι. Ομως, δεν ‘μπαλώνεται’ αυτός ο φάκελος, γι’ αυτό θα γίνει ένας νέος εξ αρχής”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε και πάλι ότι αυτή η διαδικασία “δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη του έργου που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης δικαστικής απόφασης. Μετά από 15 μήνες θα εξεταστεί αν η δαπάνη καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε αυτό και ότι τα 68.000.000 ευρώ θα καταβληθούν τελικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση” εκτίμησε ο Π. Νίκας.
« PREV
NEXT »