ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Περιφέρεια Πελοποννήσου | 3 συλλήψεις στην Αρκαδία


Συνελήφθησαν πενήντα έξι (56) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα οκτώ (88) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια είκοσι επτά (927). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια εβδομήντα εννέα (679) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα δύο (292) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στην Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, μικροποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και παραισθησιογόνων μανιταριών, ναρκωτικά δισκία κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 26.8.2020 έως και χθες (28.8.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι επτά (927) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εβδομήντα (670) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα επτά (257) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εβδομήντα εννέα (679) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, από τα οποία πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και τριάντα επτά (37) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα έξι (56) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


 Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

 Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

 Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.

 Τρείς (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 Έντεκα (11) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

 Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

 Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

 Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

 Τρείς (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

 από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπής, που έγινε την 7.8.2020 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

 από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ρυμουλκούμενο όχημα ημεδαπού, που έγινε την 14.6.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 19 και 20 ετών, για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που έγινε την 14.8.2020 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 39χρονου και 26χρονης, για κλοπή.

 από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κτήμα ημεδαπού, που έγινε την 26.8.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα δύο (292) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

 μικροποσότητα και τρίφτης κάνναβης, στην Αργολίδα,

 ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -40,8- γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και παραισθησιογόνων μανιταριών και -3- ναρκωτικά δισκία, στη Λακωνία,

 ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -33,5- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, -3- τσιγαριλίκια κάνναβης και -74- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
« PREV
NEXT »