ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Έξι επιπλέον κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Εξι ακόμα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Τετάρτη 12 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 243 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Ενα καταγράφεται στην Κορινθία, δύο στην Αρκαδία και τρία, προς ώρας, στη Λακωνία καθώς για αυτά εκκρεμούν πρόσθετα στοιχεία. Παράλληλα σημειώνεται ότι στο ένα από τα κρούσματα της Αρκαδίας ο επανέλεγχος έδειξε αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει στην αναφορά του ΕΟΔΥ, ενώ ένα άλλο που επιβεβαιώθηκε στην Αρκαδία δεν καταχωρίσθηκε ανάλογα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

Ανακοινώνονται έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας, δύο στην Π.Ε. Αρκαδίας και τρία περιστατικά καταγράφονται προς ώρας στην Π.Ε. Λακωνίας, καθώς εκκρεμούν πρόσθετα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι το ένα εκ των δύο κρουσμάτων στην Π.Ε. Αρκαδίας στον επανέλεγχο της pcr βρέθηκε αρνητικό, παραμένει όμως προς ώρας στην επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ. Ένα άλλο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στην Π.Ε. Αρκαδίας δεν καταχωρήθηκε ανάλογα.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους σαράντα τρεις (243) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δέκα τέσσερα(14) + δύο (2) εισαγόμενα: (16) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής  φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εβδομήντα οκτώ (178)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο επτά (7)*  αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*+ ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα δύο (32) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα τέσσερα (34)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο : σύνολο πέντε (5)** αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκαπέντε (15) + τέσσερα (4) εισαγόμενα : σύνολο δεκαεννέα (19)***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν σαράντα άνδρες (140) και εκατόν τρείς γυναίκες (103).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι (20) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα (31). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 12/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

« PREV
NEXT »