ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αυτοψία Μενδώνη στις Μυκήνες: «Η ζημιά ήταν η λιγότερη δυνατή»


Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών προκειμένου να αξιολογήσει τις ζημιές που υπέστη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μετέβη επιτόπου σήμερα το πρωί για αυτοψία. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών θα παραμείνει προσωρινά κλειστός.



Ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες 

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής διότι αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στη άμεση συνεργασία με την Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά ο οποίος ήταν σε άμεση συνεννόηση ώστε πολύ γρήγορα να σηκωθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σημείωσε επίσης ότι «υπήρχε σχέδιο πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν».

Τέλος για το μουσείο είπε ότι «θα ανοίξει γρήγορα καθώς τώρα είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους».

Ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια πλευρά της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Οι περιοχές που επλήγησαν χωρίς να προκληθούν ζημιές στις αρχαιότητες είναι:


  • Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου,
  • οι Βόρειες Αποθήκες,
  • η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου,
  • η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία
  • και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών

athensvoice.gr
« PREV
NEXT »