ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αυξάνεται ο αριθμός των προσβληθέντων από κορονοϊό στην Πελοπόννησο | Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τριήμερο


Δέκα επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού αναφέρονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο 14 με 16 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 264 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Από τα νέα αυτά περιστατικά, 7 καταγράφηκαν στην Αργολίδα, με τα τέσσερα από αυτά να είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων προηγηθέντων κρουσμάτων, δύο στη Μεσσηνία, ενώ ένα αναφέρεται στην Αρκαδία -με το τελευταίο να μην έχει ακόμα ελεγχθεί στο Νοσοκομείο Τρίπολης και ως εκ τούτου, προς ώρας, δεν περιλαμβάνεται στο σύνολο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από 14/18 έως και 16/8.

Επτά περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας εκ των οποίων τέσσερα είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ένα περιστατικό αναφέρεται στην Π.Ε. Αρκαδίας καθώς δεν έχει ελεγχθεί στο Γ.Ν. Τρίπολης και δεν συμπεριλαμβάνεται προς ώρας στο σύνολο.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους εξήντα τέσσερις (264) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: είκοσι οκτώ (28) + δύο (2) εισαγόμενα: (30) και εκατόν εξήντα τρία ( 163 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν ενενήντα τρία (193)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο επτά (7)*  αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*  + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου  + ένα ενέχεται ως αρνητικό και περιλαμβάνεται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα τρία (33) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα πέντε (35)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)**  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**

ΠΕ Μεσσηνίας: είκοσι (20) + τέσσερα (4) εισαγόμενα: σύνολο είκοσι τέσσερα (24)***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν πενήντα τρεις άνδρες (153) και εκατόν έντεκα γυναίκες (111).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι δύο (22) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα ένα (31). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 16/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
« PREV
NEXT »