ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Γυμνάσια Τεγέας και Λεβιδίου | Κώστας Τζιούμης: "Αναβαθμίζουμε τα σχολεία μας


Στην υπογραφή συμφωνητικών για την εκτέλεση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα Γυμνάσια Τεγέας και Λεβιδίου προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με τους αναδόχους.

Το ένα έργο αφορά στην βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του Γυμνασίου Τεγέας, συνολικής επιφάνειας 1558,02 τ.μ., όπως προβλέπεται στο φυσικό αντικείμενο της πράξης. Περιλαμβάνεται η αντικατάσταση 54 κουφωμάτων (παράθυρα και εξωτερικές πόρτες) από αλουμίνιο στην ίδια μορφή και χρώμα με τα υπάρχοντα, με διπλούς υαλοπίνακες συνολικού πάχους 22 mm (κρύσταλλο 5 mm , κενό 12 mm , κρύσταλλο 5mm), η θερμοπρόσοψη τοίχων, επιφάνειας 550,00 τ.μ., η θερμομόνωση οροφών, επιφάνειας 750,00 τ.μ., η επισκευή και μόνωση της στέγης, η εγκατάσταση λεβητοστασίου με λέβητα και κυκλοφορητή και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων LED και Προβολέων LED.

Το δεύτερο έργο αφορά στην βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του Γυμνασίου και Λυκείου Λεβιδίου, συνολικής επιφάνειας 1630,48τ.μ., όπως προβλέπεται στο φυσικό αντικείμενο της πράξης. Περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τεσσάρων (4) εξωτερικών πορτών από αλουμίνιο στην ίδια μορφή και χρώμα με τις υπάρχουσες, με διπλούς υαλοπίνακες συνολικού πάχους 22 mm (κρύσταλλο 5 mm , κενό 12 mm , κρύσταλλο 5mm), η θερμοπρόσοψη τοίχων, επιφάνειας 985,00 τ.μ., η θερμομόνωση οροφών, επιφάνειας 800,00 τ.μ. περίπου και η αντικατάσταση πενήντα (50) φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED και πέντε (5) προβολέων εξωτερικού χώρου.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, δήλωσε:

 «Με απόλυτη ικανοποίηση, προχωρήσαμε στην υπογραφή συμφωνητικών για να ξεκινήσουν δύο μεγάλα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, σε σχολικά κτίρια του Δήμου Τρίπολης.

Με τα έργα αυτά, θα επιτευχθεί μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, αλλά και μείωση εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε σχολεία φιλικά προς το περιβάλλον, πιο λειτουργικά και πιο σύγχρονα.

Στη φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής είναι να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος για έργα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης και σε άλλες υποδομές του Δήμου Τρίπολης».
« PREV
NEXT »