ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τατούλης: Κύριε Νίκα η θεσμική σας θέση απαιτεί περισσότερη ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα


Το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη παρουσίασε ο κ.Νίκας στη συνέντευξη του, τη Δευτέρα 27.7.2020 κατά την επίσκεψη του στην Αργολίδα.

Από το σύνολο των έργων που δήθεν… προετοιμάζει ο κ.Νίκας για την Αργολίδα, το μοναδικό που αφορά την δική του θητεία είναι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που σκέφτεται να παραχωρήσει στον ΟΣΕ για την σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Τρίπολης και Άργους-Ναυπλίου. 

Ο κ.Νίκας δηλαδή εγκαταλείπει την κοστολογημένη μελέτη και την συνεργασία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την λειτουργία βιώσιμου τουριστικού τρένου-κρουαζιέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μελέτη αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας σε ειδικό συμπόσιο στη Ζυρίχη με θέμα «Τρένο-Τουρισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη». Για το λόγο αυτό είχε επισκεφτεί την Πελοπόννησο ο καθηγητής Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, κ.Bernd Scholl, μία κορυφαία διεθνώς προσωπικότητα, σε θέματα σιδηροδρομικών δικτύων.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να υπάρξει σιδηροδρομική διαδρομή σύνδεσης της Κορίνθου με την Αρχαία Ολυμπία, δημιουργώντας μία διαδρομή, εξαιρετικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος, η οποία θα αποτελούσε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση τουριστών.

Ο κ.Νίκας αγνοώντας όλη αυτήν την πρωτοποριακή συνεργασία και χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίζει να εκχωρήσει πόρους από το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) 15 εκατομμύρια ευρώ για να «σφυρίξει» όπως λέει χαρακτηριστικά το τρένο στο Ναύπλιο το 2021. 

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται οι ιδέες και η νοοτροπία του κ.Νίκα έχουν μείνει στην εποχή που τα τρένα κινούνταν με «κάρβουνο» και «σφύριζαν».

Το μόνο που έχει καταφέρει ο κ. Περιφερειάρχης έντεκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είναι να υποβαθμίζει καθημερινά το ισχυρό προφίλ που είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να οδηγεί την Πελοπόννησο στο μαρασμό και τη μιζέρια.

Το σύνολο των υπόλοιπων έργων που ανακοίνωσε ο κ.Νίκας όπως οδικοί άξονες, υποδομές άρδευσης, αθλητικά έργα κ.τ.λ. είναι έργα που έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί, ωριμάσει, ενταχθεί και έχουν εξασφαλίσει πόρους από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολιτικού θράσους του κ.Νίκα, είναι το έργο εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Αγ. Γεωργίου Κιβερίου στον Ανάβαλο, προϋπολογισμού 12.200.000 ευρώ. 

Το συγκεκριμένο έργο για το οποίο η προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχει ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) σε συνεργασία με τον τέως Υπουργό κ.Γιάννη Μανιάτη, έχοντας εξασφαλίσει τους αντίστοιχους πόρους.

Ο κ.Νίκας αντί να αποστείλει γρήγορα τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνται καθυστερεί προκλητικά για να παρουσιάσει το έργο ως δικό του.

Τραγελαφική περίπτωση η υλοποίηση των αρδευτικών δικτύων στα Φίχτια, όπου ενώ από το Μάϊο ο κ. Περιφερειάρχης ισχυριζόταν ότι οι παραγωγοί θα μπορούν να αρδεύουν τα χωράφια τους, χθες έκπληκτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ποτίσουν, παρότι τα υλικά για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου τα είχε ήδη προμηθευτεί η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Το έργο μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει και ο κ.Νίκας αντί να κάνει την αυτοκριτική του ψάχνει…τον ένοχο για την καθυστέρηση.

Κύριε Νίκα η θεσμική σας θέση απαιτεί περισσότερη ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Δελτίο Τύπου 
Πέτρος Τατούλης 
«Νέα Πελοπόννησος»
« PREV
NEXT »