ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο Γορτύνιος Παναγιώτης Μέγας εξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών


Ο Παναγιώτης Μέγας εξελέγη πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Γιώργος Αντωνάκης Αναπληρωτής Πρόεδρος. 

Τη θέση του προέδρου διεκδίκησε και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ενώ  τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου ο Απόστολος Βανταράκης. Για τη θέση του προέδρου ψήφισαν 116 άτομα. Ο Παναγιώτης Μέγας έλαβε 70 ψήφους και ο Χαράλαμπος Γώγος 42. Τα λευκά ήταν 4.

Ο Παναγιώτης Μέγας γεννήθηκε στη Βυτίνα Αρκαδίας το 1956. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1981). Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Hospital, Oncology Service, Birmingham UK, στην Orthopaedic clinic, St. Anna University Hospital in Bochum, Germany και στο Istituto Orthopedico Rizzoli, University of Bolognia, Italy. Είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

 Εξειδικεύεται στην Ορθοπαιδική Ογκολογία, την Επανορθωτική Ορθοπαιδική του ισχίου και του γόνατος, ενώ στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής τραυματολογίας. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ορθοπαιδική εμβιομηχανική και στην εξέλιξη των φυσιολογικών και επώδυνων αρθροπλαστικών του ισχίου όπου αναφέρεται και η διδακτορική του διατριβή. Έχει συμμετάσχει σαν επικεφαλής ή σαν μέλος επτά επιδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συγγραφέας σε πάνω από 60 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις και κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία.

Έχει εκδώσει ένα βιβλίο (2002) με τίτλο. ΟΓΚΟΙ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ (2η έκδοση 2004), το οποίο διανέμεται στους προπτυχιακούς φοιτητές. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και reviewer επιστημονικών περιοδικών. Έχει διατελέσει διευθυντής του Χειρουργικού τομέα του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών και εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

* Για την εκλογή του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας Παναγιώτη Μέγα ως Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«Η εκλογή του γορτύνιου καθηγητή Παναγιώτη Μέγα ως Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Αρκαδία, την Γορτυνία και την Βυτίνα, αλλά και για όσους έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε μαζί του.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας και συναγωνιστές στην δημοτική μας παράταξη, βρέθηκα δύο φορές στην ευχάριστη θέση να τον προτείνω για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, το οποίο κόσμησε με την θητεία του.

Για εμάς που γνωρίζουμε τον Παναγιώτη Μέγα όχι μόνο ως λαμπρό επιστήμονα και αυθεντία στο αντικείμενό του, αλλά και ως άνθρωπο, αποτελεσματικό, δημοκρατικό, με ενδιαφέρον για τα κοινά, για τους συνανθρώπους του και για τον τόπο του, η επιτυχία του είναι δεδομένη.

Συγχαρητήρια Γιατρέ!

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

πρ. Δήμαρχος Γορτυνίας

Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών»

« PREV
NEXT »