ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας


Η τιμή για την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ανήκει σε όλους όσοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσωπικό κόστος, αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας.

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία συνεχίζεται και σήμερα, αφενός για να αποκρουστεί οι κίνδυνος υπονόμευσης, αποδυνάμωσης και απαξίωσής της από εκείνες τις δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της Δημοκρατίας και τα στοιχεία που την συνθέτουν και αφετέρου για να αποκτήσει αυτή ουσιαστικό περιεχόμενο, να καταστεί και κοινωνική.

Δεν πρέπει να λησμονείται, ότι η πρώση της δικτατορίας και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνέπεσε με την τουρική εισβολή στην Κύπρο, συνέπεια του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας κατά του Μακαρίου. Εδώ και πολλές δεκαετίες, η εισβολή έχει μετεξελιχθεί σε κατοχή της μισής Κύπρου, με τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα «να σφυρίζει αδιάφορα».

Όπως «σφυρίζει αδιάφορα» και για τη σημερινή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, πράξη προσβολής της Ορθοδοξίας και  του παγκόσμιου πολιτισμού. 

(Από τη σύντομη τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Γιώργου Η. Παπαηλιού στην Ολομέλεια της Βουλής   για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (24.7.1974)).

« PREV
NEXT »