ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κωνσταντινόπουλος για τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: «Υπογράφετε μνημόνιο με ιδιώτη πριν την διαγωνιστική διαδικασία»Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, στον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέδειξε για ακόμη μια φορά το θέμα για την τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης.

  Βασικά σημεία της ομιλίας:

Κύριε Υπουργέ σύμφωνα με τη μελέτη που έχουμε κάνει και παρουσιάσει, το κόστος θέρμανσης με φυσικό αέριο θα αυξηθεί κατά 200% γεγονός που θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης.

 Υπάρχει όμως ένα μνημόνιο συνεργασίας Κυβέρνησης, Δήμου, και ιδιωτικής εταιρείας για τη διαχείριση του δικτύου φυσικού αερίου χωρίς μάλιστα να έχει γίνει διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό έχει γίνει με προτροπή της Κυβέρνησης και μάλιστα η ιδιωτική αυτή εταιρεία καταθέτει αίτηση να λάβει άδεια διανομής μια ημέρα μετά την υπογραφή του μνημονίου. Με λίγα λόγια, με την ευλογία της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος και ο ιδιώτης αποφασίζουν χωρίς να αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ διότι ο επιχειρηματίας είναι φιλικός προς όλους αυτούς και εσείς ως Υπουργείο προσυπογράφετε για μια εταιρεία που δεν έχει άδεια και καταθέτει αίτηση για διανομή στη ΡΑΕ μια μέρα μετά την προηγούμενη ερώτησή μου.

Εμείς το Κίνημα Αλλαγής, θα απευθυνθούμε άμεσα στον αρμόδιο Επίτροπο, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στη Δικαιοσύνη αν χρειαστεί. Θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τους πολίτες της Μεγαλόπολης που μετά από τόσα χρόνια στήριξαν με τη ζωή τους το να έχει ενέργεια όλη η χώρα και έρχεστε σήμερα εσείς να υιοθετείτε αυτό το μνημόνιο πριν καν πάρετε απόφαση. Να είστε βέβαιος κύριε Υπουργέ ότι θα επανέλθω και ότι θα είμαστε εδώ να συζητάμε για τη Μεγαλόπολη και την άλλη εβδομάδα μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι αυτή η διαδικασία που γίνεται και η οποία θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης για τη Μεγαλόπολη, γίνεται με τη γνώση όλων των παραγόντων και έχει ονοματεπώνυμο.

-  Σας ζητώ Υπουργέ να σταματήσετε αυτή τη διαδικασία. Θα έχει μεγάλο κόστος και εάν συνεχίσετε θα το βρείτε μπροστά σας. Υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες. Μην το κάνετε κύριε Υπουργέ. Μην το επιτρέψετε, προκηρύξτε διαγωνιστική διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι θα το σκεφτείτε κι ακόμη κι αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες, τουλάχιστον η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί με διαφανείς διαδικασίες όπως αρμόζει σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα.

 Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου στο βίντεο που επισυνάπτεται:


« PREV
NEXT »