ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Καθαρισμός των κοιμητηρίων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Γορτυνίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός των κοιμητηρίων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Γορτυνίας. Τα κοιμητήρια του Δήμου ήταν παραμελημένα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός των Τοπικών Κοινοτήτων.

 Σήμερα, έχουν καθαριστεί από χορτάρια και σκουπίδια τα κοιμητήρια στις Δημοτικές Ενότητες Τροπαίων και Κοντοβάζαινας, ενώ, αυτή τη χρονική περίοδο, η δράση καθαρισμού επεκτείνεται στα κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων της Ηραίας, της Δημητσάνας και των Λαγκαδίων. Η ενέργεια χρηματοδοτείται αποκλειστικά από οικονομικούς πόρους του διαθέτει ο Δήμος Γορτυνίας και αξιοποιεί στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό του.

.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά με την δράση αυτή:

«Η φροντίδα των κοιμητηρίων του Δήμου Γορτυνίας αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας καθώς, συνιστά ένδειξη σεβασμού προς τα πρόσωπα που έχουμε χάσει από κοντά μας αλλά αντανακλά και μέρος της φιλοσοφίας μας. Παραλάβαμε τα εκατό και πλέον κοιμητήρια του Δήμου Γορτυνίας σε αποκαρδιωτική κατάσταση. Οι εικόνες που έχω στο μυαλό από την πρότερη συνθήκη που επικρατούσε σε όλα τα κοιμητήρια, δεν ήταν αντιπροσωπευτικές ενός Δήμου που σέβεται τους νεκρούς του. Παρακαλούμε λοιπόν θερμά τους συμπολίτες μας να φροντίζουν και οι ίδιοι για τον καθαρισμό των μνημάτων των προσφιλών τους προσώπων εξαλείφοντας έτσι και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε τα κοιμητήρια στα χωριά μας, καθαρά και λαμπερά.»
« PREV
NEXT »