ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία γιατί 74χρονη φορούσε μάσκα | «Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»


Ένας ιερομόναχος στην Κοζάνη διέκοψε χθες τη λειτουργία λέγοντας σε 74χρονη πιστή που φορούσε μάσκα ότι δεν θέλει «καρναβάλια μέσα στην εκκλησία» του».

 Το περιστατικό συνέβη στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, τη μοναδική που φορούσε μάσκα κατά του κορωνοϊού μέσα στον ναό, «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ο επίτροπος της εκκλησίας κάλεσε τη γυναίκα να αποχωρήσει, εκείνη όμως αρνήθηκε. Στο περιστατικό δε, δεν επενέβη κανείς από τους άλλους πιστούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί». 

Σχετική ανάρτηση για το περιστατικό έκανε η κόρη της 74χρονης χθες ενώ επανήλθε και σήμερα με μία νέα ανάρτηση. «Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως η μητέρα μου δεν είναι αρκετά πιστή για να εισέλθει στον συγκεκριμένο ναό. Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως δεν πληρώνω και εγώ τον "ιερέα", αλλά μόνο το κερί και η προσφορά της μητέρας μου. Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως υπάρχουν ναοί που ο Χριστός δεν υπάρχει καθώς ο Χριστός είναι αγάπη και σεβασμός στον πλησίον. Αναθεωρώ λοιπόν! ...χθες μίλησα για μεσαίωνα....σήμερα είμαι πεπεισμένη πως αγγίξαμε την εποχή των σπηλαίων...
Χθες στην προηγούμενη ανάρτησή της η κόρη της 74χρονης ενημέρωσε για το συμβάν. «Σε αυτόν λοιπόν τον "ιερέα" που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν....μόνο ντροπή και θλίψη... μεσαίωνας».  



« PREV
NEXT »