ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Δωρεάν στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης, του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό).

 Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

1. ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
2. ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
3. εργασιακή συμβουλευτική
4. νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
5. συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης δέχεται είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα:


  • - ενδο-οικογενειακή/συντροφική βία
  • - βιασμό ή απόπειρα βιασμού
  • - σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο κ.λπ.
  • - Επίσης, δέχεται γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό την οικονομική/σεξουαλική εκμετάλλευση (trafficking).


Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί σε συνδυασμό με:


  • - Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).
  • - Τα σαράντα ένα (41) Συμβουλευτικά Κέντρα.
  • - Τους δεκαεννέα (18) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.


Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης:

Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)
Τηλ.: 2710 241814 / Fax: 2710 239592 /
 E-mail: tripoli@isotita.gr,
www.kethi.gr,
www.womensos.gr
« PREV
NEXT »