ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βόρεια Κυνουρία | Συστάθηκε επιτροπή αγώνα για την διεκδίκηση των αιτημάτων αγροτών – ελαιοπαραγωγών


Μετά από πρόσκληση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τρίπολης-Βόρειας Κυνουρίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Κυνουρίας έγινε συνάντηση αγροτών – ελαιοπαραγωγών από τα περισσότερα χωριά του δήμου σκοπός της οποίας ήταν να βρεθεί λύση στην άθλια οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε και ορίστηκε επιτροπή αγώνα η οποία θα έχει την ευθύνη να προωθήσει και ναδιεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών – ελαιοπαραγωγών:

1. Άμεση κάλυψη στο πρόγραμμα δακοκτονίας όλων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών του δήμου.

2. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ώστε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των αγροτών που προκλήθηκε στις πληγείσες περιοχές του δήμου από τον καύσωνα.

3. Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε στα χωριά μας και στα χωράφια μας και να ξανακαλλιεργήσουμε.

4. Κρατική παρέμβαση ώστε να απορροφηθούν τα προϊόντα μας (λάδι και ελιές) που βρίσκονται αδιάθετα στις αποθήκες (στρατός, hot spot, νοσοκομεία, πολύτεκνοι, προγράμματα ΤΕΒΑ κλπ).

5. Υποδομές για την κάλυψη των αναγκών μας (συντήρηση αγροτικών δρόμων και διάνοιξη καινούριων, αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό αγροτικό ρεύμα).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες – ελαιοπαραγωγούς να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα γιατί δεν πάει άλλο και πλέον είναι ζήτημα επιβίωσής μας. Ζητάμε και διεκδικούμε άμεσα από τον Δήμο, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να δώσουν λύση στα δίκαια αιτήματά μας.

Αναστασάκης Γιάννης 

Βελίσσαρης Γεώργιος-Βύρωνας 
Γκαύρος Ηλίας 
Κολοβός Δημήτριος 
Παπακωνσταντίνου Γιάννα 
Παπούλιας Χαράλαμπος 
Περδικάρης Γεώργιος 
Περδικάρη Σοφία
Ταμπάκης Παναγιώτης 
« PREV
NEXT »