ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ο.Ε.ΕΣ.Π. | Αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για αποδέσμευση επαγγελματικών λογαριασμών


Με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου ζητά την απελευθέρωση ποσών έως 1.000 ευρώ από δεσμευμένους επαγγελματικούς λογαριασμούς προς διευκόλυνση των επιχειρηματιών.
 
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε και από έρευνες που έχουν φτάσει στα χέρια σας ότι ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των εμπόρων. 

Οι περισσότεροι συνάδελφοί μας δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο βοήθημα – μέτρο στήριξης, πλην των 800 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και της αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Η όποια χρηματική βοήθεια προσφέρεται από την κυβέρνηση έχει αυστηρές προϋποθέσεις και οι επιχειρηματίες μη έχοντας ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αδυνατούν να ενταχθούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μέσω τραπεζικών συστημάτων. 

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας και επειδή η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο σε 10 νομούς, γίνεται καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης του εμπορικού κόσμου και κατόπιν αιτήματος των μελών μας, 

• Ζητούμε όπως προβείτε στην απελευθέρωση ποσών έως 1.000 ευρώ από δεσμευμένους επαγγελματικούς λογαριασμούς προς διευκόλυνση των επιχειρηματιών.

Με την ικανοποίηση του αιτήματός μας οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες της επιχείρησής τους και ο κλάδος μας θα βοηθηθεί ώστε να μην υπάρξουν κι άλλες παράπλευρες απώλειες. 

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας το αίτημά μας και ευελπιστούμε στην άμεση ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων, στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεργασίας με το Υπουργείο και εσάς προσωπικά.
« PREV
NEXT »