ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βαλτεσινίκο | Συγκέντρωση χρημάτων για προμήθεια Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από το «Χορεσίβιο»


Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και την αγροτική ιατρό της περιοχής μας, ξεκινά προσπάθεια συγκέντρωσης του απαραίτητου ποσού για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED). 

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ – Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που δεν χρειάζεται καμία γνώση ή και ενέργεια για να χρησιμοποιηθεί. Απλά αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.
Για τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) στην Ελλάδα, δεν απαιτείται από το νόμο ο χρήστης να είναι επαγγελματίας στο χώρο της υγείας, ενώ γενικά θεωρούνται απόλυτα ασφαλή μηχανήματα. Εάν η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, αυτή η μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία. Χάρη στους Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AEDs) ο αριθμός θανάτων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή έχει μειωθεί σημαντικά ανά έτος.

Το μηχάνημα αυτό θα εγκατασταθεί μόνιμα στην κεντρική πλατεία του Βαλτεσινίκου και θα είναι άμεσα προσβάσιμο σε οποιονδήποτε πολίτη θα το χρειαστεί. Θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βαλτεσινίκου με ενημερωτική πινακίδα ότι πρόκειται για δωρεά των κατοίκων.

Καλούμε όλες και όλους τους μόνιμους και μη κατοίκους που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, να προσφέρουν όποιο ποσόν επιλέξουν, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σοβαρό έργο για την κωμόπολη μας.

Σε περίπτωση μη συγκεντρώσεως του απαραίτητου ποσού, που υπολογίζεται στις 2.500 ευρώ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση των χρημάτων ορίζονται οι Βασιλικός Παναγιώτης στην ταβέρνα Βασιλικός και το Valtesiniko Cafe, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρξει πλήρης και αναλυτική αναφορά για το κόστος του έργου και το δαπανηθέν ποσό.

Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής μας.



« PREV
NEXT »