ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αρκαδία εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς | Δείτε ποιες περιοχές αφορά


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1. Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί που περικλείουν τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, (Τρίπολη-Λεβίδι-Βυτίνα-Μαγούλιανα-Βαλτεσινίκο-Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Σύρνα-Ψάρι-Παλαμάρι-Καράτουλας Βάγγος-Αραχαμίτες-Δόριζα-Μάκρη-Τρίπολη. Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλωνίσταινα-Βυτίνα-Οστρακίνα-Ανω Καρδαράς και Ελάτη — διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας (Κατασκηνώσεις Κωτσόβολου).

2. Το δάσος Σκυρίτιδας— Βλαχοκερασιάς, όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά — Κερασιά-Εθν. Οδός Τρίπολης-Σπάρτης (από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) —νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας-Αχούρι-Κοίτη του ποταμού Ευρώτα-Αγριακόνα-Μαυρόγιαννης-Λαγκάδα-Βλαχοκερασιά).

3. Η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα, που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Αρκαδίας, όπως προκύπτει από τη με αρίθ. 33999/6-09-2010 Κ.Υ.Α. «Καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας Λεωνιδίου και των πρώην Δήμων Σκυρίτιδας Τυρού του Ν. Αρκαδίας των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνάρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα- Υyροτόπου Μουστού (ΦΕΚ 353/τ. ΑΑΠ/06.09.2010) και την τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/τ. ΑΑΠ/16.06.2011 και ΦΕΚ 226/τ.ΑΑΠ/15.4.2013)».

4. Τα περιαστικά αλσύλλια της Δ.Κ. Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου), καθώς και το πευκοδάσος στην Τ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

5. Περιοχή Βάστα- Αν. Θεοδωρας. 
Δείτε αναλυτικά την απόφαση: 

« PREV
NEXT »