ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Επίσκεψη Νίκα στο Μέγαρο Μαξίμου | Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε όλα όσα συζητήθηκαν (vid)


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης συνάντησε και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι στοχεύσεις της νέας περιφερειακής αρχής αλλά και τα προβλήματα των νομών.

Βρισκόμαστε προ των πυλών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση και όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης η Πελοπόννησος θα έχει την τιμητική της στη ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσει σε ένα περίπτερο όλους τους ιστορικούς τόπους αλλά και τα μοναστήρια που έχουν συνδεθεί με την Απελευθέρωση του Ελληνικού κράτους.
''Ανοίγουμε την Αυλαία του 1821 στη Θεσσαλονίκη, η επανάσταση ήταν εδώ''.
Σχετικά με τα διοικητήρια ο περιφερειάρχης τόνισε πως υπάρχει δαπάνη πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε ενοίκια. Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες με λιγότερο ενοίκιο, τόνισε χαρακτηριστικά. 
Σχετικά με το διοικητήριο της Καλαμάτας, της Τρίπολης και του Ναυπλίου ο περιφερειάρχης ανέφερε πως υπάρχει προσφορά για δωρεάν μελέτη από ιδιώτες.

Το οδικό δίκτυο της περιφέρειας και η βελτίωση της προσβασιμότητας αποτέλεσαν ένα ακόμη θέμα συζήτησης με τον περιφερειάρχη να τονίζει πως υπάρχουν δρόμοι που καθιστούν τη μετακίνηση των πολιτών ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη.

Ευχάριστες και οι εξελίξεις γύρω από την ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς μέχρι τα τέλη του 21 το τρένο θα έχει φτάσει στο Ναύπλιο. Επιβεβλημένη πλέον ανάγκη η κανονικοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα και η ένταξή της στο διεθνές δίκτυο.

Στα θέματα που συζητήθηκαν, το περιβάλλον και ο τουρισμός είχαν εξαιρετικά σημαντική θέση. Ο περιφερειάρχης τόνισε συγκεκριμένα για την Τρίπολη πως η λίμνη Τάκα μπορεί να αποτελέσει μία ''περιβαλλοντική όαση'' καθώς σήμερα δεν την ξέρει σχεδόν κανείς. Οι ναυταθλητικοί αγώνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους τουρίστες, δήλωσε ο κ. Νίκας.

Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Νίκας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ιδιωτικοποίηση του. Η ''πύλη της Πελοποννήσου'' η αλλιώς ο Ισθμός της Κορίνθου θα πρέπει να αναδειχθεί με όλα τα μέσα καθώς δεν είναι λογικό οι Έλληνες αλλά και οι τουρίστες να περνούν από τον Ισθμό και να μην μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το φαγητό τους στα γύρω μαγαζιλα ενισχύοντας έτσι τη τοπική οικονομία.

Ανάμεσα στα φλέγοντα ζητήματα συζητήθηκε το φυσικό αέριο και η Μεγαλόπολη. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης μία περιοχή με φυσικό αέριο αποκτά αυτόματα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Δεν εγκαταλείπουμε τη Μεγαλόπολη, δεν είμαι εισαγγελέας του χθες!, δήλωσε κατηγορηματικά. 
Ο περιφερειάρχης τόνισε πως η περιφέρεια δεσμεύει 20 εκατομμύρια ευρώ για τα εσωτερικά δίκτυα

Όσον αφορά τα θέματα του αθλητισμού, σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένας αθλητικός χώρος διεθνών προδιαγραφών και πως μόνο ο Αστέρας είναι η ομάδα που κατάφερε να φτάσει στην Α' Εθνική από τη περιφέρεια μας. Στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε και η Βυτίνα όπου σχεδιάζεται η δημιουργία ορεινού αθλητικού κέντρου.

Προτεραιότητα της περιφέρειας αποτελεί και η κατασκευή μικρών φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών, ο περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά: ''Ανέκδοτο έχει γίνει το θέμα, φτάνει η μη υποστήριξη της Γεωργίας''.

Η περιφέρεια απαιτεί την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των αγροτών. Συγκεκριμένα έγινε μνεία για τα αρδευτικά έργα Ασωπού, για τα έργα του Αναβάλου, για το φράγμα της Κελεφίνας, για τη λίμνη Τάκα αλλά και για το Φιλιατρινό φράγμα.

Όσον αφορά τα θεσμικά θέματα ο περιφερειάρχης σημείωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει να υπάρχουν πόροι ώστε η περιφέρεια να μην είναι εξαρτημένη από τον κρατικό προϋπολογισμό και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη στο παρακάτω βίντεο:


« PREV
NEXT »