ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κούλης | Δεν ανακυκλώνουμε το κορωνοϊό | Κανόνες για τη σωστή εναπόθεση των απορρίμμάτωνΜε τις επόμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊου, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες εναπόθεσης των απορριμμάτων, προκειμένου να προστατευθεί τόσο η ατομική υγεία του καθενός όσο και των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη με αυξημένο αίσθημα ευθύνης .
Για τους λόγους αυτούς ακολουθεί «Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά» και παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του.

Συγκεκριμένα:

1. Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.

2. Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα, τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

3. Πετάμε τις σακούλες απορριμμάτων μόνο στον ΠΡΑΣΙΝΟ ή ΓΚΡΙ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ) ΚΑΔΟ και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.

4. ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.

5. Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει, βρίσκουμε κάποιο παρακείμενο.


6. Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι ή χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης. Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.

7. Απαγορεύεται αυστηρά καθόλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων η απόρριψη αντικειμένων μεγάλου όγκου (π.χ. έπιπλα κ.ά), τα κλαδέματα, τα απόβλητα πάσης φύσεως εργασιών (π.χ. δομικά υλικά κ.ά.).

8. Συνεχίζουμε κανονικά τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.


Προστατεύουμε την Δημόσια Υγεία.


Σεβόμαστε και βοηθάμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό.Διατηρούμε τον Δήμο μας ΚΑΘΑΡΟκαι δεν ξεχνάμε: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ
« PREV
NEXT »