ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Εορτολόγιο | Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός | Μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας





Γιορτάζουν σήμερα 2 Απριλίου : Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη και Πολύκαρπος

Οι Βίοι των Αγίων:

Ο Άγιος Μάρτυς Πολύκαρπος έζησε κατά τους χρόνους της βασιλείας του ασεβούς Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και καταγόταν από την πόλη της Αλεξάνδρειας.


Ο Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός, εορτάζεται επίσης στις 2 Απριλίου από την εκκλησία μας και αποτελεί μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Ο Όσιος Τίτος αγάπησε τον Ιησού Χριστό και από νωρίς φρόντισε να γίνει πράξη το θέλημά του.
Ήταν μοναχός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον πλησίον του, βοηθώντας την πνευματική οικοδόμησή του. Ήταν σταθερός στην πίστη του στον Ιησού Χριστό και ο θεός τον αντάμειψε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Μετά την αποδήμησή του στον Κύριο, το έργο του κρίθηκε σημαντικό και μεγάλο, καθώς άφησε πίσω του πολλούς μιμητές.

Ο Όσιος Τίτος είχε ως τροφή να πράττει το έργο και το θέλημα του Κυρίου. Ο Θαυματουργός Άγιος Πατέρας της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βοηθούσε τους συνανθρώπους του να βρουν το σωστό δρόμο, το δρόμο του θεού και η απήχησή του κρίθηκε ιδιαίτερα μεγάλη.

Ἀπολυτίκιον

Ἐν σοί Πάτερ ἀκριβῶς διεσώθη τό κατ᾽ εἰκόνα· λαβών γάρ τόν σταυρόν, ἠκολούθησας τῷ Χριστῷ, καί πράττων ἐδίδασκες, ὑπερορᾷν μέν σαρκός, παρέρχεται γάρ· ἐπιμελεῖσθαι δέ ψυχῆς, πράγματος ἀθανάτoυ· διό καί μετά Ἀγγέλων συναγάλλεται, Ὅσιε Τίτε τό πνεῦμά σου.
« PREV
NEXT »