ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πρόστιμο σε άστεγο για άσκοπη μετακίνηση επέβαλλε η ΕΛΛΑΣ


Τις τελευταίες εβδομάδες  η χώρα μας αλλά και ο ολόκληρες σχεδόν ο πλανήτης  βρίσκεται στο έλεος μιας παγκόσμιας επιδημίας που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Καθημερινά η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και τους νεκρούς γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Όσο η λίστα μεγαλώνει τόσο πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού στον πληθυσμό.

Υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων,απογόρευση της κυκλοφορίας χωρίς την απαραίτητη έγκριση απότην αστυνομία, μετακίνηση μόνο για τα απολύτως απαραίτητα όπως επίσκεψη σε γιατρό η φαρμακείο, σουπερμάρκετ, έξοδος για ατομική άσκηση και επιβολή προστίμου σε αυτούς που παραβαίνουν τα παραπάνω είναι μερικά από τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία το τελευταίο διαστημα.

Μένουμε σπίτι είναι το σύνθημα στην καραντίνα στην οποία ζούμε. Όσοι εχουμε σπιτι! 

Τι συμβαίνει όμως με τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που για τους δικούς του λόγους ο καθένας είχε την ατυχία να μείνει άστεγος και να αναγκάζεται να βρίσκει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτήρια σε πάρκα η πλατείες; 

Αντί η κοινωνία να μεριμνήσει και για την προστασία αυτής της μερίδας του πληθυσμού με ειδικές δομές ούτος ώστε να είναι προστατευμένοι από την επιδημία και αυτοί αλλά και υπόλοιποι πολίτες τους επιβάλλει πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

 Πώς ένας άστεγος που στερείται στην πλειονότητα των περιπτώσεων και την τροφή θα έχει μαζί του την απαραίτητη βεβαίωση ή sms που του επιτρέπει την μετακινήση; Επιπλέον που θα βρει τα 150€ για να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε;

Τις κρίσιμες αυτές μέρες που η χώρα μας δοκιμάζεται από την επιδημία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και αυτούς τους ανθρώπους που στερούνται όχι απλά μια μάσκα, ένα αντισηπτικό η γάντια μιας χρησης, αλλά την στέγη και την τροφή τους.

Παρακάτω επισυνάπτεται φωτογραφία από πρόστιμο που επέβαλλε η Ελληνική Αστυνομία σε άστεγο συμπολίτη μας στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

« PREV
NEXT »