ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Βόρεια Κυνουρία | Καμπύλης - Περδικάκη σε μια από κοινού ενημέρωση σχετικά με το κορωνοϊό (βίντεο)


Τη Παρασκευή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησαν από κοινού, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γ. Καμπύλης και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Πηγή Περδικάκη. Κεντρικό θέμα της συνέντευξης ήταν ο κορωνοϊός. Μια ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση του αλλά και όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και καταστολής του ιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών διαγνώστηκε θετικός στο κορωνοϊό ηλικιωμένος από τον οικισμό Φούντωμα στο Στόλο Κυνουρίας και μεταφέρθηκε στο Ρίο. Εν συνεχεία, θετική στον ιό διαγνώστηκε και η σύζυγος του 80χρονου.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο σπίτι'' ανακοίνωσε τη παραχώρηση ενός αυτοκινήτου που άνηκε στο Δήμο για την ενίσχυση του προγράμματος που δοκιμάζεται εν καιρώ κορωνοϊού.

Παράλληλα. ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τις προληπτικές απολυμάνσεις που εκτελούνται στο Δήμο με σκοπό την αναχαίτιση του ιού.

Σχετικά με το χωριό Στόλος όπου και εμφανίστηκαν τα δύο κρούσματα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δε προκύπτει ανάγκη να τεθεί το χωριό σε καραντίνα.

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων, η κ. Περδικάκη τόνισε πως οι κάτοικοι είναι εξασφαλισμένοι όσον αφορά τη περίθαλψη τους και πως το μέτρο αυτό ήταν αναγκαίο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τα φάρμακα τους θα τα προμηθεύονται κατόπιν συνεννοήσεως με το γιατρό των περιφερειακών ιατρείων, το Κέντρο Υγεία ςτου Άστρους ή και έπειτα από επικοινωνία με την ίδια τη κα Περδικάκη.

Να μην χαλαρώσουμε τα μέτρα και να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στη τήρηση τους ανέφερε η κ. Περδικάκη με σκοπό να σπάσουμε την αλυσίδα διάδοσης του ιού.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην εθελοντική αιμοδοσία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 1η Απριλίου στον Άγιο Παύλο, δίπλα από το κέντρο Υγείας του Άστρους.


 Γιώργος Καμπύλης - Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας (πατήστε πάνω στο όνομα για να δείτε το βίντεο) τη Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

« PREV
NEXT »