ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Ρωσία στηρίζει Ιταλία: Το δέκατο ρωσικό αεροσκάφος με βοήθεια στο Μιλάνο


Η Ρωσία είναι μαζί με την Κούβα, οι μόνες χώρες που προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην Ιταλία (την ώρα που η ΕΕ νίπτει τας χείρας της) εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, αφού εκτός από ιατρικό υλικό στέλνουν και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.
Η συμβολή τους είναι τόσο σημαντική, που ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, με την εξάπλωση του ιού να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης.

Το δέκατο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 αναχώρησε χθες από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι της Μόσχας με προορισμό την Ιταλία μεταφέροντας στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της βοήθειας που παρέχει η Ρωσία προς την Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα αυτό είναι το δέκατο αεροσκάφος με βοήθεια από τη Ρωσία, σε μόλις 3 μέρες καθώς η αποστολή βοήθειας ξεκίνησε μόλις προχθες!

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι για τη μεταφορά στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού στο αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι χρησιμοποιήθηκαν εννέα αεροπλάνα IL-76, τα οποία έφθασαν στην Ιταλία σήμερα το πρωί και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Πράτικα ντι Μάρε.

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν περίπου 100 στρατιωτικούς γιατρούς, ιολόγους και επιδημιολόγους, καθώς και δέκα διμοιρίες με νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικό ιατρικό εξοπλισμό.

Πηγή: iskra.gr
« PREV
NEXT »