ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης | Έκκληση προς τους δημότες να διαχειριστούν με σύνεση τα απορρίμματα τους


Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ & Η ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ απευθύνει έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες της Νεστάνης να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματα τους, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Ας ακολουθήσουμε ευλαβικά τις ποιο κάτω οδηγίες .!!!

1. Στην περίοδο της πανδημίας μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.

2. Τοποθετήστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων (που ακόμα και κατά λάθος μπορεί να σκοντάψουν σε σάκους εκτός του κάδου) ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια. Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητείστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατείστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

3. Αποφύγετε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων όπως επισκευές και μερεμέτια και μη βγάζετε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.

4. Οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων, άρα οι δήμοι πρέπει τακτικά να τους απολυμαίνουν και οι πολίτες να τους ανοίγουν και κλείνουν με τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.

5. Γεμίζουμε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ και τις δένουμε σφιχτά.

Είναι υπέρ της ασφάλειας όλων μας να χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε και δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων».

Τα όπλα μας είναι , η πιστή εφαρμογή των οδηγιών της πολιτείες , η σύνεση , και ή υπομονή .

Το ερχόμενο Φθινόπωρο Επιβάλλεται να μας ας βρει πάλι όλους μαζί .
« PREV
NEXT »